Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Новини

Дата: від до Скинути

РЕДАГУЙТЕ БУДІВЕЛЬНІ ДОКУМЕНТИ НА ПОРТАЛІ ДІЯ

РЕДАГУЙТЕ БУДІВЕЛЬНІ ДОКУМЕНТИ НА ПОРТАЛІ ДІЯ

Часто вже на етапі будівництва потрібно вносити зміни в документи. Наприклад, змінився відповідальний за авторський нагляд або необхідно змінити проєктну документацію. Редагуйте документи без поїздок у ЦНАП – у Дії.

21:20 21.10.2023

УВАГА! ОПИТУВАННЯ ВІД УКРАЇНСЬКОГО ВЕТЕРАНСЬКОГО ФОНДУ

УВАГА! ОПИТУВАННЯ ВІД УКРАЇНСЬКОГО ВЕТЕРАНСЬКОГО ФОНДУ

У вересні поточного року за ініціативою Українського ветеранського фонду Міністерства у справах ветеранів України, Соціологічна група “Рейтинг” провела IV Загальнонаціональне опитування. У рамках цього дослідження визначалось актуальне ставлення суспільства до ветеранів російсько-української війни, уявлення про образ ветерана, потреби та можливі проблеми, з якими стикаються ветерани у цивільному житті. 

20:41 21.10.2023

НОВОКАЛИНІВСЬКИЙ ЦНАП ОТРИМАВ ПЛАНШЕТ ДЛЯ ОБСЛУГОВУВАННЯ ЛЮДЕЙ З ПОРУШЕННЯМ СЛУХУ

НОВОКАЛИНІВСЬКИЙ ЦНАП ОТРИМАВ ПЛАНШЕТ ДЛЯ ОБСЛУГОВУВАННЯ ЛЮДЕЙ З ПОРУШЕННЯМ СЛУХУ

Відтепер люди з порушенням слуху матимуть можливість у більш зручний для себе спосіб отримати адміністративні послуги у ЦНАП виконавчого комітету Новокалинівської міської ради. Планшет з встановленим додатком для обслуговування людей з порушенням слуху отримано для ЦНАП завдяки Програмі розвитку ООН (ПРООН) в Україні, в рамках проєкту “Посилення стійкості громад в регіонах України”, який реалізується ПРООН за підтримки уряду Великої Британії у партнерстві із Львівською обласною військовою адміністрацією. Це дає можливість онлайн скористатися послугами перекладача жестової мови, який допоможе працівникам центру у спілкуванні з людьми з вадами слуху. “Щодня люди з порушенням слуху стикаються з безліччю проблем – від спілкування з оточуючими та дзвінків по телефону до отримання належних послуг у державних установах. Украй важливо, щоб такі люди мали можливість отримати повний спектр послуг, які надаються через ЦНАП. В Україні близько 2,1 млн. людей мають вади слуху. Якість їхнього життя значною мірою залежить від подолання мовного бар’єру.

01:10 17.10.2023

РОЗЧИЩЕННЯ ВІД ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ ПРИЛЕГЛИХ ДО ЛІНІЙ ЕЛЕКТРОПЕРЕДАЧ

РОЗЧИЩЕННЯ ВІД ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ ПРИЛЕГЛИХ ДО ЛІНІЙ ЕЛЕКТРОПЕРЕДАЧ

3 метою забезпечення безпеки передачі електричної енергії, надійного функціонування обʼєднаної енергетичної системи України та стабільної роботи електричних мереж в осінньо-зимовий період 2023/2024 року та забезпечення споживачів електричною енергією, ПрАТ «Львівобленерго» повідомляє Вам, що згідно статті 28 Закону України "Про благоустрій населених пунктів" від 06.09.2005 N 2807-IV i п. 7 "Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах", що затверджений Постановою Кабінету Міністрів України № 1045 від 01.08.2006 р. "Видалення аварійних, сухостійних і фаутних дерев на обʼєкті благоустрою здійснює балансоутримувач...". Також згідно п. 5.5 "Правил утримання зелених насаджень міст та інших населених пунктів України": Відповідальними за збереження зелених насаджень і належний догляд за ними на об'єктах благоустрою державної чи комунальної власності балансоутримувачі цих обʼєктів; на безгоспних територіях, пустирях - місцеві органи самоврядування; на приватних садибах і прилеглих ділянках - їх власники або користувачі"

14:10 11.10.2023

ПОВЕРНУЛИСЬ ПЕРЕМОЖЦЯМИ З IV МІЖНАРОДНОГО ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ «ТАЛАНОВИТІ ДІТИ ТА МОЛОДЬ»

ПОВЕРНУЛИСЬ ПЕРЕМОЖЦЯМИ З IV МІЖНАРОДНОГО ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ «ТАЛАНОВИТІ ДІТИ ТА МОЛОДЬ»

7-8 жовтня у м. Сокалі відбувся IV Міжнародний фестиваль-конкурс «Талановиті діти та молодь». Метою фестивалю є відродження, збереження і розвиток вокально-хорового, хореографічного, театрального мистецтв України і світу та знайомство з кращими солістами та ансамблями, обмін досвідом роботи. Конкурсну програму оцінювало журі у складі Народних та Заслужених артистів, діячів культури і мистецтв, представників шоу-бізнесу. Головою комісії став заслужений працівник культури України, відмінник освіти України, член правління Національної хореографічної спілки України, голова Львівського обласного відділення Національної хореографічної спілки України Побєда Харісов. Новокалинівську громаду представляли директор Народного дому с. Мала Озимина Марія Мендак та учасниця художньої самодіяльності Народного дому с. Пиняни Ольга Чіхрай.

11:28 09.10.2023

ІНФОРМАЦІЙНІ МАТЕРІАЛИ ЩОДО МІНІМАЛЬНОГО ПОДАТКОВОГО ЗОБОВ’ЯЗАННЯ

ІНФОРМАЦІЙНІ МАТЕРІАЛИ ЩОДО МІНІМАЛЬНОГО ПОДАТКОВОГО ЗОБОВ’ЯЗАННЯ

Що таке мінімальне податкове зобов’язання? Це обов’язковий платіж, що являє собою мінімальну суму податків, які повинні бути сплачені з земельної ділянки, віднесеної до сільськогосподарських угідь 2.Чому я отримав податкове повідомлення-рішення про сплату мінімального податкового зобов'язання за 2022 рік? Мінімальне податкове зобов'язання було введено Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» у 2022 році. Згідно з цим Законом, першим роком, за який визначається мінімальне податкове зобов’язання, є 2022 рік. Відповідно, податкове повідомлення-рішення про сплату мінімального податкового зобов'язання за 2022 рік надсилається фізичним особам у 2023 році, якщо вони самостійно обробляють земельну ділянку і вона відповідно не передана офіційно в оренду. 3. Хто є платником? Фізична чи юридична особа, що за офіційними даними обробляє відповідну земельну ділянку. Якщо земельна ділянка офіційно не передана власником в оренду, емфітевзис або інше користування, вважається ще її обробляє власник такої земельної ділянки. Якщо земельна ділянка була офіційно передана в оренду, емфітевзис або інше користування на підставі договорів, укладених та зареєстрованих відповідно до законодавства, платником мінімального податкового зобов’язання буде орендар (землекористувач). 4. Скільки треба заплатити? Сплаті до бюджету підлягає сума МЗП, яка зменшується на суму податків, що були сплачені за відповідний рік у зв’язку з обробітком відповідної земельної ділянки. Якщо сума сплачених податків більше ніж МЗП то гроші сплачувати не треба. До податків, що зараховується у сплату МЗП відноситься: ПДФО та військовий збір сплачений з: 1) доходу від реалізації с/г продукції, що була вирощена на такій земельній ділянці; 2) заробітної плати найманих працівників; земельний податок та єдиний податок четвертої групи спрощеної системи оподаткування, сплачені з відповідної земельної ділянки. Розмір МПЗ визначається за формулою: МПЗ = НГО x К x М / 12, де НГО - нормативна грошова оцінка земельної ділянки; К - коефіцієнт, який становить 0,04 у 2022 році і з 2023 року становитиме 0,05; М - кількість календарних місяців, протягом яких земельна ділянка перебуває у власності, оренді, користуванні на інших умовах. Таким чином, якщо земельна ділянка останній рік не змінювала власника, розмір МПЗ у 2023 році за 2022 рік складе 4% НГО, в середньому по країні це приблизно 1120 грн за один гектар в рік.  

09:46 09.10.2023

ВІТАННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ БОГДАНА ЮЗВЯКА З ДНЕМ ЮРИСТА УКРАЇНИ

ВІТАННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ БОГДАНА ЮЗВЯКА З ДНЕМ ЮРИСТА УКРАЇНИ

Щиро вітаю юристів з професійним святом! Велика честь і величезна відповідальність – бути юристом. Дякую всім діючим правникам та ветеранам юридичної служби. Адже забезпечення прав та свобод кожного громадянина, безперечно, залежить саме від Вас – суддів, адвокатів, нотаріусів, юрист-консулів, державних реєстраторів, працівників правоохоронних органів, вчених-правників. Кожній людині доводиться час від часу користуватись юридичними послугами. Така почесна й нелегка місія вимагає високого рівня знань, досвіду та виняткових особистих якостей – честі, гідності, відданості справі, наполегливості. Сьогодні багато з вас зустрічає цей день, звільняючи українську землю від окупантів. Сьогодні ви працюєте на правовому фронті і документуєте жахливі воєнні злочини проти українців. І це допоможе притягнути до відповідальності мільйони злочинців московської орди. 

13:03 08.10.2023

УЧИТЕЛЬ – ВИСОКЕ І ГІДНЕ ПОКЛИКАННЯ!

УЧИТЕЛЬ – ВИСОКЕ І ГІДНЕ ПОКЛИКАННЯ!

Вчительство – це унікальне покликання, яке не має обмежень часу, адже зерна знань, посіяні вчителями у серцях їхніх учнів, залишаються назавжди. Саме тому з нагоди Дня Вчителя Новокалинівська міська рада багато років поспіль ініціювали вшанування вчителів-пенсіонерів, ветеранів педагогічної праці. Керівники закладів освіти громади, завітали до своїх колег-попередників, аби подякувати їм за цінний досвід, мудрість і багаторічну клопітку працю та вручили грошові премії від Богдана Юзвяка, керівника Новокалинівської територіальної громади.

12:01 08.10.2023

ДО УВАГИ ОДЕРЖУВАЧІВ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ!

ДО УВАГИ ОДЕРЖУВАЧІВ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ!

У жовтні поточного року без особистого звернення громадян буде проведено автоматичний перерахунок житлової субсидії на опалювальний період 2023-2024 років. Перерахунок стосуватиметься:

09:44 06.10.2023

ВИХОВНИЙ ЗАХІД «МИ – ЗАВЗЯТІ КОЗАЧАТА» У ЦЕРКВІ СВЯТОГО ДМИТРІЯ СЕЛА БІРЧИЦІ

ВИХОВНИЙ ЗАХІД «МИ – ЗАВЗЯТІ КОЗАЧАТА» У ЦЕРКВІ СВЯТОГО ДМИТРІЯ СЕЛА БІРЧИЦІ

01 жовтня в церкві святого Димитрія с.Бірчиці відбувся виховний захід «Ми – завзяті козачата» з нагоди Дня Захисників України та свята Покрови. За здоров'я всіх захисників та захисниць України отець Назар Борис  відслужив молебень до Пресвятої Богородиці та звернувся до парафіян з привітальним словом. Після цього  діточки декламували вірші до Заступниці всіх християн та лунали слова привітання  усім Захисникам, а також звучали пісні у виконанні Марії Мухи та Тетяни Мазник. Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять загиблого односельчанина, воїна-захисника Івана Олійника, а також всіх українців, які віддали своє життя за самостійність і незалежність України. За виховання, відвагу і мужність свого сина Олійник Стефанії було вручено солодкий букет і висловлену щиру подяку та доземний уклін. Після заходу була запалена свічка пам'яті та покладено квіти на могилі невинноубієнного воїна.

16:38 03.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь