A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Новини

Дата: від до Скинути

ПРИВІТАННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ БОГДАНА ЮЗВЯКА З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ РІДНОЇ МОВИ!

ПРИВІТАННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ БОГДАНА ЮЗВЯКА З МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ РІДНОЇ МОВИ!

21 лютого у всьому світі визнано Міжнародним днем рідної мови. Цю дату визначено на 30-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в жовтні 1999 року, яка наголосила на важливій ролі мови в розвитку освіти, культури, для консолідації суспільства, формування нації і зміцнення держави. В Україні це свято існує з 2002 року, коли з метою зміцнення державотворчої функції української мови, сприяння вільному розвитку і використанню інших мов національних меншин України, Президент України підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови.

10:16 21.02.2024

ПРОГРАМА ВІДНОВА:UA СПРЯМОВАНА НА ЗАЛУЧЕННЯ МОЛОДІ ДО ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

ПРОГРАМА ВІДНОВА:UA СПРЯМОВАНА НА ЗАЛУЧЕННЯ МОЛОДІ ДО ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ

У 2023 році UNDP спільно з Міністерством молоді та спорту України та обраними партнерами реалізували програму ВІДНОВА:UA, яка спрямована на залучення молоді до відновлення України та нормалізації життя в постраждалих від війни громадах за допомогою молодіжних обмінів. До обмінів долучилися понад 700 молодих людей із 24 громад 12 областей України. Для подальшого заохочення участі молоді у відновленні України UNDP спільно з Міністерством молоді та спорту України і Всеукраїнським молодіжнимцентром у 2024 році планує реалізувати не менш масштабну програму, ніж у 2023 році. Програма передбачає, зокрема, організацію 24 молодіжних обмінів у різних областях України, кінцева мета яких — відбудова 24 молодіжних просторів/центрів, а також зміцнення суспільної структури країни шляхом надання учасникам програми можливості вивчати культуру різних регіонів України.

08:59 21.02.2024

ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТІВ ПЛАНІВ УПРАВЛІННЯ РІЧКОВИМИ БАСЕЙНАМИ

ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТІВ ПЛАНІВ УПРАВЛІННЯ РІЧКОВИМИ БАСЕЙНАМИ

Відповідно до Порядку розроблення плану управління річковим басейном, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.05.2017 №336, перші плани управління річковими басейнами для кожного району річкового басейну подаються до Кабінету Міністрів України для затвердження не пізніше ніж 1 серпня 2024 року. З 21.12.2023 розпочалось громадське обговорення проєктів Планів управління річковими басейнами (ПУРБ). Громадське обговорення Планів управління річковими басейнами – це процес, який дозволяє заінтересованим сторонам висловити свою думку про проєкти документів, які визначають майбутнє використання та охорону водних ресурсів в Україні. Це євроінтеграційне зобов’язання України в рамках Водної Рамкової Директиви ЄС. Проекти Планів управління річковими басейнами містять перелік заходів, необхідних для досягнення екологічних цілей та «доброго» стану вод. Громадські обговорення триватимуть щонайменше шість місяців, та за їх результатами буде підготовлено відповідні доповнення до проєктів ПУРБ.

16:20 20.02.2024

ДЕНЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

ДЕНЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

20 лютого ми відзначаємо День Героїв Небесної Сотні — День пам’яті Героїв Революції Гідності, які склали своє життя в ім’я кращої долі українського народу. Вони загинули за те, щоб Україна стала справді незалежною, могутньою, успішною європейською державою. Цьогоріч – десята річниця найтяжчих подій на Майдані. Саме 10 років тому, 20 лютого 2014 року, в середмісті столиці загинула найбільша кількість осіб. Мирні протестувальники відстоювали ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України.

09:22 20.02.2024

«УКЛОНІМОСЬ НИЗЬКО ДО ЗЕМЛІ ТИМ, ХТО В СЕРЦІ БУДЕ ЖИТИ ВІЧНО…» ВЕЧІР-РЕКВІЄМ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ У НАРОДНОМУ ДОМІ С. БЕРЕГИ

«УКЛОНІМОСЬ НИЗЬКО ДО ЗЕМЛІ ТИМ, ХТО В СЕРЦІ БУДЕ ЖИТИ ВІЧНО…» ВЕЧІР-РЕКВІЄМ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ У НАРОДНОМУ ДОМІ С. БЕРЕГИ

Герої не вмирають! Вони тут з нами на землі. Лише тихенько-тихенько сплять. Бо змучилися від катувань, побоїв і голосу смерті, що на вістрі снайперської кулі… Ми плачемо, вони ж не плачуть. Їхні душі героїчним жовто – блакитним полум’ям горять! А ми повинні жити гідно, щоб святу Небесну Сотню нізащо ніколи не забути. 18 лютого напередодні Дня Героїв Небесної Сотні в Народному домі с. Береги відбувся вечір-реквієм пам'яті Героїв Небесної Сотні «Уклонімось низько до землі тим, хто в серці буде жити вічно...». Вечір розпочався загальною молитвою-панахидою, пізніше прозвучав гімн України, а також хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні. Діти декламували вірші і співали пісень.

16:34 19.02.2024

ВЕТЕРАНСЬКИЙ ПРОСТІР У НОВОКАЛИНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

ВЕТЕРАНСЬКИЙ ПРОСТІР У НОВОКАЛИНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

Новокалинівська міська рада спільно з громадською організацією «Об’єднання Добровольців» створили простір для ветеранів – Ветеранський штаб «Свій до свого». Тут ветерани та їхні родини зможуть зібратися та отримати юридичну консультацію, психологічну підтримку тощо. Для здійснення цього заходу громаді було передано меблі закуплені за кошти Українського ветеранського фонду. Роботу експертів для послуг для ветеранів забезпечить Благодійний фонд «МХП-Громаді».

16:33 19.02.2024

ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ГЕРБА УКРАЇНИ

ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ГЕРБА УКРАЇНИ

Щороку 19 лютого українці відзначають День Державного Герба України. Цього дня 1992 року Верховна Рада затвердила тризуб як Малий герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Герба. Він є одним із офіційних символів нашої держави, який уособлює в собі український народ, його культуру та звичаї. Ще з давніх часів Тризуб являється символом нескореності та боротьби українців за свободу. Він має тисячолітню історію, починаючи з князівського роду Рюриковичів. Цікавим фактом є те, що з часів Української Народної Республіки Тризуб був затверджений  Державним Гербом України, що підкреслює спадкоємність із попередніми періодами української історії. А вже радянська тоталітарна система затаврувала його як «націоналістичний знак». Тому використовувати Тризубу в срср заборонялося, а «винуватців» жорстко карали. Проте, відновивши незалежність у 1991 році та обравши Тризуб Державним Гербом, наш народ продемонстрував наслідування традицій Української Народної Республіки. Тому сьогодні Тризуб об’єднує українських патріотів, які захищають наш суверенітет і територіальну цілісність України.

11:51 19.02.2024

ГРАНИЧНІ СТРОКИ ПОДАННЯ ПОДАТКОВОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ ПРО МАЙНОВИЙ СТАН І ДОХОДИ

ГРАНИЧНІ СТРОКИ ПОДАННЯ ПОДАТКОВОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ ПРО МАЙНОВИЙ СТАН І ДОХОДИ

Самбірська ДПІ нагадує, що триває Деклараційна кампанія ­– 2024. Прозвітувати про доходи, отримані протягом минулого року, громадяни та фізичні особи – підприємці мають у визначені законодавством строки.

11:16 15.02.2024

«МОЯ ПОДАТКОВА» ВІД ПОДАТКОВОЇ

«МОЯ ПОДАТКОВА» ВІД ПОДАТКОВОЇ

Самбірська ДПІ інформує що для платникв функціонує мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС. Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS!  «Моя податкова» -  простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян,  а також сплати податків з використанням платіжних систем.   

11:14 15.02.2024

РОЗРАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЗДІЙСНЮЮТЬСЯ ВИКЛЮЧНО ЧЕРЕЗ БАНКІВСЬКІ СИСТЕМИ ДИСТАНЦІЙНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ТА/АБО СЕРВІСИ ПЕРЕКАЗУ КОШТІВ: ЩО З РРО/ПРРО?

РОЗРАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЗДІЙСНЮЮТЬСЯ ВИКЛЮЧНО ЧЕРЕЗ БАНКІВСЬКІ СИСТЕМИ ДИСТАНЦІЙНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ТА/АБО СЕРВІСИ ПЕРЕКАЗУ КОШТІВ: ЩО З РРО/ПРРО?

Самбірська ДПІ повідомляє, що пунктом 14 статті 9 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265) встановлено, що РРО/ПРРО та розрахункові книжки не застосовуються при здійсненні розрахунків за послуги, у разі проведення таких розрахунків виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів. 

11:13 15.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь