A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Цивільний захист

САМБІРСЬКЕ РУ ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Аварії на підприємствах, транспорті та продуктопроводах можуть супроводжуватися викидом або виливом в атмосферу і на прилеглу територію небезпечних хімічних речовин (НХР), таких як хлор, аміак, синильна кислота, фосген, сірчаний ангідрид та інші. Це являє серйозну небезпеку для населення, заражене повітря уражає органи дихання, а також очі, шкіру та інші органи. У випадку загрози виникнення хімічної атаки негайно ввімкніть приймач радіотрансляційної мережі або телевізор. Уважно слухайте інформацію про НС та порядок дій. При оголошенні небезпечного стану уникайте паніки. Попередьте сусідів, надайте допомогу інвалідам, дітям та людям похилого віку.

17:22 04.07.2023

НА САМБІРЩИНІ ВІДКРИТО ПЕРШУ “ШКОЛУ БЕЗПЕКИ”

Відбулась довгоочікувана мить на Самбірщині відкрито Першу в Україні “Школу безпеки” на базі Самбірського РУ ГУ ДСНС України у Львівській області, це перша школа в Україні яка дасть можливість майбутньому поколінню навчатись рятувальній справі, а також правилам пожежної, техногенної та мінної безпеки. Дана школа розрахована для дітей дошкільного та шкільного віку. “Школа безпеки” розділена на кілька зон. Одна з кімнат школи – це навчальний клас, де діти вивчатимуть правила мінної безпеки, а також зможуть практично відпрацювати різного роду безпекові вміння. Другою зоною є кухня, де діти навчатимуться правилам безпеки поводження з електроприладами та іншим кухонним обладнання. Ще одна кімната, яка є в “Школі безпеки” – це ігрова кімната, можна пограти у різні ігри, які пропагують правила безпечної поведінки. 

13:49 07.05.2023

В НОВОКАЛИНІВСЬКОМУ ЛІЦЕЇ РЯТУВАЛЬНИКИ ДСНС ПРОВЕЛИ ЗАНЯТТЯ У КЛАСІ БЕЗПЕКИ

Рятувальники Самбірського РУ ГУ ДСНС України у Львівській області провели заняття у Класі безпеки у ліцеї м. Новий Калинів. Так, 25 квітня 2023 року у ліцеї м. Новий Калинів Новокалинівської міської ради рятувальники провели цікавий та пізнавальний урок у Класі безпеки, під час якого вони розповіли дітям про правила пожежної безпеки та правила поведінки з вибухонебезпечними предметами. Вони наголосили на важливості знання цих правил для забезпечення безпеки у повсякденному житті.

16:59 25.04.2023

ПРАВИЛА БЕЗПЕЧНОГО ВЕЛИКОДНЯ

Щоб провести свята в цілковитій безпеці, кожному потрібно пам’ятати про безпеку не лише у церкві, але і вдома. З розумінням поставитися до застережень і вжити всіх необхідних заходів щодо попередження можливих пожеж. Готуючи святкові страви, будьте обережні при експлуатації печей, газових та газових приладів під час приготування великодніх страв, не залишайте їх ввімкненими на період своєї відсутності.  У жодному разі не можна залишати дітей наодинці, особливо коли в будинку розжарена піч та горить газ. Під час відпочинку на природі пам’ятайте про дотримання правил пожежної безпеки. Не дозволяйте дітям бавитись з вогнем! Багаторічний аналіз пожеж дає підстави стверджувати, що так званий людський фактор – головна причина чи не кожної пожежі. Найбільшу небезпеку створюють самі люди, безпечність їх поведінки Як кажуть в народі, береженого Бог береже.

15:28 06.04.2023

ПРАВИЛА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ В ЛІСІ

Найчастіше лісова пожежа провокується людською недбалістю: не загашені багаття, кинуті сірник або цигарка, дитячі витівки з вогнем. Найбільш пожежонебезпечними ліси стають у період сухої та спекотної погоди. Немає кращого місця для відпочинку як ліс, з його красою та величчю. Жителі часто не усвідомлюють значення лісів для здоров'я. Щорічно у період свят і вихідних днів спостерігається збільшення кількості лісових пожеж, коли велика кількість громадян відправляється до лісу (лісопаркових зон) на пікніки. Нерідко народні гуляння в лісопарковій зоні закінчуються лихом для природи та величезною проблемою для лісників. Те, що створювалося природою протягом багатьох років, може миттєво загинути від вогню. Пожежі завдають лісам величезної шкоди. Це – страшне лихо не тільки для деревної рослинності, але й для всього живого. Гинуть не тільки дерева, а й птахи, звірі, вигоряє лісова підстилка і верхній шар ґрунту. Пожежа завдає величезної шкоди навіть тоді, коли вона поширюється лише по землі і не переходить на крони дерев. Щоб попередити пожежу, перебуваючи в лісовій та лісопарковій зоні на відпочинку, не забувайте дотримуватися вимог пожежної безпеки.

15:26 06.04.2023

РЯТУВАЛЬНИКИ ЛЬВІВЩИНИ НАГАДУЮТЬ ПРО ШТРАФИ ЗА СПАЛЮВАННЯ СУХОСТОЮ

Ще 6 порушників-паліїв у Львівській області сплатять штрафи за спалювання сухої рослинності. Інформують у Головному управлінні ДСНС України у Львівській області. Для тих “господарів”, які хочуть спалювали сухостій на своїх присадибних ділянках, у полях, рятувальники нагадують, що такі підпали караються законом у вигляді штрафу:

22:11 25.03.2023

УВАГА! КРИГА ЗАРАЗ ПІДСТУПНА І КРИХКА

За вікном вже плюсова температура і тане сніг. Річки та озера які вкриті кригою, манять дітей та любителів зимової риболовлі. Однак, крига зараз підступна та крихка. Будьте обережними! А враховуючи нестійкі погодні умови, зовсім відмовтесь від виходу на кригу. Рятувальники Самбірського районного управління ГУ ДСНС України у Львівській області звертаються до всіх громадян з проханням бути уважними та вкрай обережними, не виходьте на тонкий лід, не скорочуйте шлях. Застерігаємо батьків: не відпускайте своїх дітей самих гратися на замерзлих водоймах! Розповідайте їм про небезпеку, яку несе в собі тонка крига!

17:26 17.02.2023

НЕ НЕХТУЙТЕ СИГНАЛОМ “ПОВІТРЯНА ТРИВОГА”

Україна платить високу ціну за те, щоб майбутні покоління жили у мирній, суверенній та незалежній державі. Вкрай важливо, щоб кожен з нас докладав максимум зусиль, аби наблизити нас до Перемоги! Тому ми вкотре нагадуємо про необхідність дослухатися до наших порад, які не тільки рятують життя, а й наближають нас до Перемоги. Щоразу, коли лунає сигнал повітряної тривоги спускайтесь у найближче укриття. Будьте відповідальними до власної безпеки та безпеки ваших рідних.

17:23 17.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь