A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Цивільний захист

“ТИ НЕ ОДИН – НАБЕРИ 101” – ПІД ТАКИМ ДЕВІЗОМ ВІДБУЛИСЬ ЗМАГАННЯ СЕРЕД ДРУЖИН ЮНИХ РЯТУВАЛЬНИКІВ-ПОЖЕЖНИХ, ЯКІ ОРГАНІЗУВАЛИ РЯТУВАЛЬНИКИ САМБІРЩИНИ

Сьогодні, 06.10.2023 року в м. Самборі на стадіоні ім. Лева Броварського вперше відбулися змагання серед Дружин юних рятувальників-пожежних, які організували рятувальники Самбірського районного Управління ГУ ДСНС України у Львівській області. Головною метою створення і функціонування команд ДЮРП в тому, щоб наша молодь була освічена, дисциплінована й знала, як правильно діяти у разі небезпеки, відповідально ставилася як до власного життя й здоров’я, так й до людей, які поруч, а також формування у молодого покоління поваги до складної, відповідальної та водночас благородної професії – рятувальник. Тому такі змагання є надзвичайно корисною для учнів. Участь у змаганнях взяла команда юних рятувальників-пожежників “Гарячі серця” – учні 9-10 класів Новокалинівського ліцею.

23:36 06.10.2023

НЕ ПАЛІТЬ СУХУ ТРАВУ!!!

Нагадуємо, що на території Самбірського району працюють рейдові групи щодо недопущення спалювання сухої рослинності (сміття), недопущення пожеж в побуті. Протягом кількох днів складено 40 протоколів представниками ДСНС про адміністративне порушення під час рейду в екосистема. За допомогою дронів працівники ДСНС мають змогу бачити всіх паліїв, а також фіксувати порушення. Враховуючи ситуацію з пожежами в екосистемах, Самбірське районне управління ГУ ДСНС України у Львівській області наголошує, що рейди будуть продовжуватися, а середній штраф становить 3060 гривень, тому варта подумати, чи палити суху траву та залишки сухої рослинності на присадибних ділянках та полях.

12:39 15.09.2023

ШТРАФ ЗА СПАЛЮВАННЯ СТЕРНІ

Cтаттею 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення  за порушення вимог пожежної безпеки в лісах накладається штраф від 1,5 тис. до 4,5 тис.  гривень. (від дев’яноста до двохсот сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян). А за статтею 77-1 за самовільне випалювання рослинності або її залишків накладається штраф від 3 тис. до 6 тис.  гривень. (від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

09:14 23.08.2023

У НОВОКАЛИНІВСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ РОЗПОЧАЛИСЯ НАВЧАННЯ З БАЗОВОЇ ПІДГОТОВКИ ГРОМАДИ ДО НАЦІОНАЛЬНОГО СПРОТИВУ

В умовах війни та постійної напруженої ситуаці, як ніколи актуальним і потрібним є проведення різноманітних видів навчань та підготовки цивільного населення  для реагування на гострі та нестандартні ситуації, що можуть виникнути в будь-який момент. У Новокалинівській територіальній громаді створена група для проведення занять з базової підготовки до національного спротиву. Національний спротив в Україні – визначається Законом України «Про основи національного спротиву». Складовим національного спротиву є територіальна оборона, рух опору та  підготовка громадян України до національного спротиву. Метою національного спротиву в Україні є підвищення обороноздатності держави, надання обороні України всеохоплюючого характеру, сприяння забезпеченню готовності громадян України до національного спротиву.

13:41 18.07.2023

РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ДОТРИМАННЯ ВИМОГ ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ПІДГОТОВКИ ТА ЗБИРАННЯ ВРОЖАЮ ВІД ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

Серед найпоширеніших причин пожеж є необережне поводження з вогнем поблизу ланів та місць скиртування – це куріння, розпалювання багать, дитячі пустощі з вогнем, несправність сільськогосподарської техніки, відсутність іскрогасників, порушення вимог технологічного процесу. Щоб запобігти лиху, треба суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та вимог державного нагляду у сфері пожежної безпеки.

12:38 17.07.2023

ЗБЕРЕЖЕМО ХЛІБ ВІД ВОГНЮ!

Хлібозбиральні агрегати нерідко знаходяться у несправному стані, людська недбалість та безвідповідальність, необережність у поводженні з вогнем коло хлібних масивів, кинутий недопалок, іскри від сільгоспмашин, випалювання стерні, тощо можуть стати причиною пожежі. Самбірське РУ ГУ ДСНС України у Львівській  області нагадує про основні вимоги пожежної безпеки під час жнив. З початку достигання хлібів необхідно цілодобово охороняти поля, а біля хлібних масивів встановити знаки про заборону паління й використання відкритого вогню. Перед початком жнив хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, автомобільним шляхам і залізницям повинні бути обкошені і оборані захисною смугою щонайменше 4 м завширшки. Перед косовицею хлібні масиви з великою площею необхідно розбити на ділянки площею не більше 50 га. Між ділянками варто робити прокоси не менше 8 м завширшки. Скошений хліб із прокосів треба негайно зібрати. У серединці прокосів робиться проорана смуга не менше 4 м завширшки. До початку збирання врожаю вся збиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні мати відрегульовані системи живлення, змащення, охолодження, запалювання, а також бути оснащені справними іскрогасниками, забезпечені  первинними засобами пожежогасіння (комбайни і трактори – двома вогнегасниками, двома штиковими лопатами, двома мітлами).

09:07 17.07.2023

РЯТУВАЛЬНИКИ САМБІРЩИНИ НАГОЛОШУЮТЬ НА НЕОБХІДНОСТІ ДОТРИМАННЯ ПРОТИПОЖЕЖНИХ ЗАХОДІВ В МІСЦЯХ ЗБИРАННЯ, ПЕРЕРОБКИ ТА ЗБЕРІГАННЯ ЗЕРНОВИХ ПІД ЧАС ЖНИВНОЇ КАМПАНІЇ

На території Новокалинівської територіальної громади розпочинається зернозбиральна кампанія. Щоб жнива пройшли без втрат, рятувальники наголошують на необхідності дотримання протипожежних заходів у місцях збирання, переробки й зберігання зернових. Найчастіше основними причинами виникнення пожеж під час жнивної кампанії є необережне поводження з вогнем, випалювання стерні, а також порушення правил експлуатації машин та агрегатів.

09:57 13.07.2023

ІНСТРУКЦІЯ ЩОДО ЙОДНОЇ ПРОФІЛАКТИКИ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ

Збройна агресія та вторгнення російської федерації в Україну зумовлює ризики виникнення радіаційних аварій на АЕС, а також застосування ядерної тактично зброї. Одним із засобів захисту населення від радіаційних аварій є йодна профілактика. У разі радіаційної аварії на АЕС окремі категорії населення після офіційного оповіщення від органів влади можуть отримати вказівку прийняти калію йодид (далі – KI) для захисту щитоподібної залози. Не приймайте KI, якщо для цього не було відповідного сповіщення та/або вказівки від органів місцевої влади. Якщо було сповіщення та/або вказівка прийняти КІ, слід приймати лише препарати, затверджені до відповідного застосування. Існують обмеження щодо прийому KI. КІ захищає лише щитоподібну залозу від радіоактивного йоду та не захищає інші частини тіла від інших джерел іонізуючого випромінювання.

12:37 05.07.2023

САМБІРСЬКЕ РУ ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Аварії на підприємствах, транспорті та продуктопроводах можуть супроводжуватися викидом або виливом в атмосферу і на прилеглу територію небезпечних хімічних речовин (НХР), таких як хлор, аміак, синильна кислота, фосген, сірчаний ангідрид та інші. Це являє серйозну небезпеку для населення, заражене повітря уражає органи дихання, а також очі, шкіру та інші органи. У випадку загрози виникнення хімічної атаки негайно ввімкніть приймач радіотрансляційної мережі або телевізор. Уважно слухайте інформацію про НС та порядок дій. При оголошенні небезпечного стану уникайте паніки. Попередьте сусідів, надайте допомогу інвалідам, дітям та людям похилого віку.

17:22 04.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь