Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЯМ, ЯКІ НА ВІВТАР НАШОГО МАЙБУТНЬОГО ПОКЛАЛИ НАЙЦІННІШЕ – ВЛАСНЕ ЖИТТЯ

Дата: 01.10.2024 14:31
Кількість переглядів: 454

Час…! У кожного із нас з ним свої рахунки, а в України – особливі. На шляху боротьби за Незалежність український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. Ще зовсім недавно українці жили під мирним небом, радісно зустрічали світанки, ростили дітей…. В один день, наше життя змінилося.

Сьогодні, 01 жовтня 2024 року у Новокалинівському ліцеї Новокалинівської міської ради відбулося урочисте відкриття меморіальних дощок та вшанування пам’яті загиблих військових-випускників ліцею, які героїчно загинули на війні з росією, захищаючи рідну землю. Меморіальні дошки встановили на фасаді ліцею. На урочистій церемонії відкриття меморіальних дощок воїнам-Захисникам були присутні представники влади, рідні, друзі, вчителі та учні школи, земляки та жителі громади.

06 березня 2022 року наша громада втратила частину душі, земляка, справжнього Героя – старшого бортового інженера-інструктора Туревича Ігора Ігоровича, 1992 р.н. Героїчно загинув в повітряному бою на Миколаївщині.

05 квітня 2022 року ми втратили ще одного Героя, начальника штабу 3 вертолітної ескадрильї Горошка Бориса Борисовича, 1984 р.н., який, повертаючись з бойового польотного завдання до міста Маріуполь, був збитий ворожим ЗРК у районі н.п. Новоселівка Запорізької області. Посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота зірка».

23 квітня 2022 року громада отримала ще одну сумну звістку про загибель старшого льотчика вертолітної ланки Поповича Павла Сергійовича, 1992 р.н., який загинув під час виконання бойового завдання в Слов᾿янському районі Донецької області.

11 грудня 2022 р. "на щиті" повернувся Герой Маркевич Віталій Вікторович, 1995 р.н., бортовий авіаційний технік-інструктор вертолітної ескадрильї, який загинув під час бойового завдання в районі н.п. Костянтинівка Донецької області.

05 травня 2023 року ще один житель нашої громади, який обороняв нашу Батьківщину. Молодший сержант Михайло Ганьшин загинув у автомобілі, який підірвався на міні, не залишивши шансу на життя.

Мітинг-реквієм вшанування полеглих Захисників розпочався урочистим внесенням Державного Прапора

Почесне право відкрити меморіальні дошки було надано матері загиблого захисника Павла Поповича Наталії Гультай та директорці Новокалинівського ліцею Ганні Струс. Присутні вшанували пам’ять загиблих земляків хвилиною мовчання. Заступник голови Самбірської державної адміністрації Павло Грабський, міський голова Богдан Юзвяк та інші жителі громади поклали квіти до меморіальних дощок.

Чин освячення меморіальних дошок звершив військовий капелан о. Ярослав Фабіровський. Отець наголосив, що наші герої з меморіальних дощок щодня зустрічатимуть і проводжатимуть поглядом учнів, жителів громади і нагадуватимуть кожному з нас, що вони поклали життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні. Вшанування їх пам’яті – це не просто наш святий обов’язок, це наша шана і гордість за справжніх героїв коли помирає людина - це велика трагедія, велике горе для всієї родини. А коли вона гине за нашу незалежність – трагедія для всієї країни. Ці пам’ятні знаки будуть нагадувати всім поколінням про героїзм наших захисників у боротьбі за суверенітет і цілісність України. Ці воїни були справжніми патріотами та прикладами для наслідування. Вони віддали найцінніше – своє життя, щоб ми могли жити спокійно. Не просто кажуть у народі: Поки нас пам’ятають – ми живі. Герої назавжди будуть в нашій пам’яті, в наших серцях і душах.

Міський голова Богдан Юзвяк подякував рідним та близьким Героїв за безцінний подарунок, який вони подарували школі. Це Герої, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави. У наших серцях вічно буде жити пам'ять про них. Ми в неоплаченому боргу перед жертовністю матерів, дружин і дітей загиблих Воїнів. А також подякував усім воїнам, що боронять нашу рідну країну. 

Хлопці поклали свою душу і тіло за те, щоб ми жили в незалежній державі. Не просто кажуть у народі: «Поки нас пам’ятають – ми живі». Герої назавжди будуть в нашій пам’яті, в наших серцях і душах.

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь