Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

МЕМОРІАЛЬНІ ДОШКИ НА ЧЕСТЬ ПОЛЕГЛИХ ВОЇНІВ МИКОЛИ БЕРЕЖНИЦЬКОГО ТА АНДРІЯ ГАЙДУКА ВІДКРИЛИ НА ФАСАДІ ДУБЛЯНСЬКОЇ ГІМНАЗІЇ

Дата: 24.05.2024 10:01
Кількість переглядів: 199

Меморіальні дошки на честь полеглих земляків Миколи Бережницького та Андрія Гайдука в смт. Дубляни Новокалинівської територіальної громади  відкрили учора, 23 травня на фасаді Дублянської гімназії.

Життя військовослужбовця Миколи Бережницького  обірвалось 18 квітня 2022 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Попасна Луганської області. Микола Бережницький народився 06 грудня 1986 року в селищі Дубляни, де провів своє дитинство, юність та шкільні роки. Після закінчення школи навчався у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності ДСНС України, відслужив в армії. До початку повномасштабного військового російського вторгнення Микола працював у ТОВ «Автомагістраль-Південь». У 2022 року в складі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила став на захист України від російського ворога. 

Андрій Гайдук загинув 3 січня 2023 року в бою з російськими загарбниками. Народився Андрій 25 травня 1984 року в селі Лука. Без сина залишився батько. Нагороджений посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Похований у рідному селі Лука Новокалинівської громади. Під час відкриття звучало багато теплих слів про Героїв від рідних та близьких, друзів, односельчан та представників місцевої влади, а також вчителі, учні, місцеві мешканці та військовослужбовці, які отримали важкі поранення у ході проведення бойових дій. Під час заходу звучали зворушливі промови, в яких згадувались цікаві історії з життя Миколи та Андрія.

Відтепер освітянську родину Дублянської гімназії зустрічатимуть і проводжатимуть їхні мужні випускники, а діти знатимуть і шануватимуть тих, хто віддав життя за їх щасливе майбутнє у вільній Україні. Герої не вмирають, вони стають нашою честю, славою і гордістю! Вічна памʼять Героям!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь