Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

ОСВЯЧЕННЯ ВІДНОВЛЕНОЇ ФІГУРИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ У СЕЛІ ПИНЯНИ

Дата: 13.05.2024 15:34
Кількість переглядів: 685

12 травня в с. Пиняни відбулась велична подія – освячення відновленого пам’ятного знаку фігури Матері Божої. Молебень до Пресвятої Богородиці відслужив отець Іван Куцик. Ще в 1921 році була встановлена фігура Матері Божої, але підчас радянської антирелігійної політики її було викинуто в річку.  Та жителів села це не зламало і вони всією душею прагнули відновити це святе місце. Вони дістали фігуру з річки та відновили її. Але, на жаль, фігура втратила одну руку, коли її хотіли знищити діячі радянської влади. Приблизно 20 років тому небайдужі жителі села оновили купол та проводили відновлювані роботи біля фігури Матері Божої.

У червні 2023 року ініціативна група села Пиняни оголосила благочинний збір коштів на відновлення фігури та облаштування території. Водночас тривав пошук спонсорів. Головним спонсором робіт став агрохолдинг «Контінентал Фармерз Груп». Також щедрим спонсором стало фермерське господарство «Луки». Допоміг в цій нелегкій справі і місцевий підприємець (магазин) та інші благодійники. Значну лепту для відбудови цієї фігури внесли жителі села Пиняни та мешканці села, які проживають в даний час за кордоном. Жертводавцями також були мешканці Новокалинівської територіальної громади та вихідці з села Пиняни, які проживають в різних куточках України.

Дуже приємно, що багато людей допомагали не тільки фінансово, а й фізично. Мешканці села Пиняни проводили зварювальні, покрасочні, будівельні роботи, а також оновили освітлення території. Щира їм подяка за таку жертовність. Адже ця скульптура стала окрасою села Пиняни, оберегом всіх людей, добрим знаком відновлення та збереження духовності жителів села. З ініціативи ряду однодумців цей довгоочікуваний день настав. Відновлена фігура Матері Божої засяяла своєю красою та благословляє людей своїми вже двома руками.

В своїй промові до вірних о. Іван звернув увагу, що присутність цієї фігури є видимим знаком нашої любові та довіри до Богородиці, а також проханням про Її опіку над нами.

Мати Божа- Цариця Миру, молися за нас!

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь