A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

ЩОДО ПІДТРИМКИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КООПЕРАТИВІВ

Дата: 10.04.2024 14:46
Кількість переглядів: 67

Скеровуємо до відома інформацію щодо змін до Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у 2024 році в частині розвитку сільськогосподарських ягідних кооперативів. В межах Комплексної програми пропонується ветеранам та ветеранкам пройти відновлення та реабілітацію шляхом започаткування сільськогосподарського виробництва з вирощування ягідних культур через об’єднання у сільськогосподарські кооперативи. Створення сільськогосподарських кооперативів ветеранами та ветеранками або їх членство у сільськогосподарських кооперативах має подвійне значення. По-перше, це сприяє економічному зростанню та стійкості сільських громад, забезпечуючи при цьому ветеранам та ветеранкам можливість заробітку та створення стабільних умов для життя. По-друге - надає їм можливість взаємодії та співпраці з іншими учасниками АТО (ООС) і війни та суб’єктами господарювання, що сприятиме їх соціальній інтеграції, відновленню та реабілітації.

Згідно змін до Комплексної програми, кошти з обласного бюджету на розвиток сільськогосподарських кооперативів, які здійснюють діяльність в галузі ягідництва будуть спрямовуватись до РДА, на території яких здійснюють чи планують здійснювати діяльність сільськогосподарські кооперативи, серед членів яких є учасники бойових дій та/або антитерористичної операції. РДА повинна здійснити попередній аналіз щодо діяльності кооперативів на території району та у разі закладання ягідників інформувати департамент агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації до 1 травня про кількість кооперативів, які виявили бажання одержати бюджетну підтримку, площу ягідників та розрахункову потребу у субвенції з розрахунку на 1 га ягіднику.

Право на одержання фінансової підтримки мають діючі та новостворені сільськогосподарські кооперативи серед членів яких є не менше 3 (трьох) осіб - ветеранів/ветеранок та/або суб’єктів підприємництва, засновником якого є ветеран/ветеранка. Фінансова підтримка сільськогосподарських кооперативів, які здійснюють діяльність в галузі ягідництва, може надаватися двома шляхами: - у вигляді бюджетних коштів на здійснення витрат пов’язаних із закладанням площ ягідних насаджень (садивний матеріал, система крапельного зрошення, добрива, засоби захисту рослин (далі – ЗЗР);

- у вигляді відшкодування витрат здійснених на закладання площ ягідних насаджень (садивний матеріал, система крапельного зрошення, добрива, ЗЗР). 2 Детальна інформація по Комплексній програмі підтримки сільськогосподарських кооперативів зі зразками/формами документів за посиланнями: https://1ll.ink/D4Eoc , https://1ll.ink/tUFGr .

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь