Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧАЕС

Дата: 14.12.2023 13:46
Кількість переглядів: 178

Чорнобиль… Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полумянітеме чорним вогнищем скорботи. Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим. Величний подвиг здійснили ті, хто брав участь у ліквідації наслідків вибуху на четвертому енергоблоці атомної електростанції. Без самовідданого героїзму тих мужніх людей наслідки могли бути набагато гірші. 14 грудня 2023 року відбувся захід з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в м. Новий Калинів. Міський голова Богдан Юзвяк поклав квіти на території Меморіального комплексу воїнам-афганцям, ліквідаторам Чорнобильської катастрофи та учасникам миротворчих місій. Настоятель парафії святого рівноапостольного великого князя Володимира ПЦУ м. Новий Калинів військовий священик, капелан о. Ярослав ФАБІРОВСЬКИЙ помолився разом за усіх ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, за тих, хто в мирний час, ризикуючи власним здоров'ям та життям, виконав свій обов'язок та зупинив розповсюдження смертоносної радіації. Богдан ЮЗВЯК наголосив, що зараз, коли Україна чинить спротив російському вторгненню, а окупанти погрожують усьому світові новою ядерною катастрофою, подвиг українських ліквідаторів набуває особливої ваги. Україна як ніхто знає ціну радіаційної безпеки і зробить усе, щоб нічого подібного до Чорнобильської катастрофи більше не сталося. На завершення ведуча заходу, директор Народного Дому с. Велика Озимина Марія Мендак виконала духовний гімн України "Боже великийєдиний, нам Україну храни ".

Ми низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняємось тим, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий синівський обов`язок перед рідною землею і рідним народом.

Від усього серця бажаємо героям-ліквідаторам миру, міцного духу, здоров’я, миру, благополуччя і впевненості у завтрашньому дні. Ми повинні ставитись до природи, як до матері, а себе відчувати її дітьми. Наше майбутнє у наших руках.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь