Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

ПРЕОБРАЗИВСЯ ТИ НА ГОРІ, ХРИСТЕ БОЖЕ…

Дата: 19.08.2023 21:54
Кількість переглядів: 469

Сьогодні християни святкують Преображення Господнє. У народі це свято ще прийнято називати Другим Спасом або Яблучним Спасом. В храмі св. кн. Володимира ПЦУ м. Новий Калинів відбулося святкове богослужіння, яке очолив настоятель парафії святого рівноапостольного великого князя Володимира ПЦУ м. Новий Калинів військовий священик, капелан о. Ярослав ФАБІРОВСЬКИЙ. Отець Ярослав звернувся із проповіддю до парафіян. У ній він розповів про духовну сутність свята, чим для нас є Преображення Господнє. Свято Преображення Господнього повертає нас до цієї знаменної історії на горі Фавор, яку описує євангеліст Матвій. Апостоли побачили не тільки стародавніх пророків, які жили за довгі століття і навіть тисячоліття до Спасителя, але й Господа, оточеного світлом. Те, що сталося на Фаворі, дає нам уявлення про те, що таке Божа благодать, сказав священик. Преображення має бути не просто спогадом і лише святом для нас, а нагадуванням про власне перетворення душі. Воно може бути лише за допомогою Божественної благодаті, наголосив настоятель. Отець Ярослав зазначив, що Людина завжди бажала бачити Бога. Це прагнення Бога закладено в людській природі… Слухаючи та живучи Словом Бога живого, ми вже тут на землі у якийсь спосіб живемо Царством Божим.

Отець Ярослав привітав усіх присутніх зі святом, причасників із прийняттям Святих Таїн та подякував усім за молитви з цим святим днем і виголосив многоліття. В цей святковий день молились всі присутні за охорону всіх, хто стоїть на захисті нашої Батьківщини і за ПЕРЕМОГУ над ворогом.

Після закінчення Літургії на церковному подвір’ї отець Ярослав ФАБІРОВСЬКИЙ, настоятель храму, освятив дари садів: яблука, груші, виноград, сливи, а також мед, принесені парафіяни в святково прибраних кошиках. Отець Ярослав ФАБІРОВСЬКИЙ здійснив мирування вірян.

Було багато посмішок, емоцій та приємних зустрічей. Свята завжди надихають, сповнюють надією і дають привід для радості. Будь-які світлини не здатні передати справжню атмосферу любові, спекотного літа й відчуття єдності, якого ми так потребують в час випробувань.

З вірою та радістю у серці, залишали люди Храм, щоб у родинному колі спожити освяченні первоплоди та подякувати Господеві за Його добродійства. Велика духовна радість наповнила серця усіх вірних!

Прес-служба парафії

Novyi Kalyniv PTsU 19.08.2023 PREOBRAZhENNIa HOSPODNIe



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь