A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

ВОНИ БОРОЛИСЯ ЗА ВОЛЮ УКРАЇНИ!

Дата: 23.05.2023 11:37
Кількість переглядів: 671

23 травня Україна вшановує пам’ять всіх героїв, які боролися за суверенітет і незалежність нашої країни, а прямо зараз борються проти російської армії за нашу свободу. Це горде і водночас сумне свято, адже багато героїв України розплатилися життям заради своєї країни.

Сьогодні в м. Новий Калинів біля Меморіального комплексу відбулася панахида, присвячена Дню героям України. Настоятель храму ПЦУ св. рівноапостольного кн. Володимира о. Ярослав Фабіровський відправив панахиду та наголосив, що  День героїв – це шана тим, завдяки кому ми вистояли і продовжуємо чинити опір. У цей день згадують усіх воїнів-героїв, хто з ризиком для життя боровся за українську незалежність, а також віддають шану загиблим. Воїн – це той, який захищає,  авоїн , який йде вбивати – це ворог. Його неможна назвати воїном. Воїн, як герой, має відповідати тим істинам, які були вкладені в Біблійну мову в це слово «герой» -  ἥρως, що з грецької мови означає воїн – захисник, славетна людина, друг, помічник. Отець Ярослав закликав усіх молитися до Господа Бога, який дає нам образ воїна-героя для того, щоб ми шанували нашу історію, цінували наше сьогодення та памʼятати, якою ціною повстає Україна та утверджується.  За цю боротьбу заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі, серед яких є наші земляки. Це люди, подвиг яких ми будемо пам’ятати вічно, їхня мужність переказуватиметься з покоління в покоління, вони – Герої нашого часу.

До заходу, який організував відділ культури під керівництвом Ганни Беци, приєдналися працівники Новокалинівської міської ради та учні Новокалинівського ліцею. Учні 10 класу Юлія Цебенко та Юрій Кулаковський поклали квіти до памʼятника військовослужбовцям загиблим під час участі в антитерористичній операції.

На превеликий жаль ряди героїв, які віддали своє життя за Батьківщину тепер поповнюється чи не щодня. Не стала вийнятком і наша громада. Загинули у війні з окупантами та стали справжніми героями її найкращі жителі:

Іван Федоренко,

Олег Бірюк,

Сергій Руденко,

Іван Луцишин,

Тарас Пазин,

Перепелиця Олександр,

Дремлюх В´ячеслав.

Івкун Василь,

Антон Родіонов

Роман Павлович,

Павло Попович,

Віктор Панасюк,

Віталій Сізов,

Микола Мулярчук,

Максим Шендриков,

Степан Совінський,

Олег Скіряк,

Богдан Ляшенко,

Олександр Чуйко,

Ігор Туревич,

Іван Олійник

Василь Соханчак,

Владислав Левчук,

Віталій Маркевич,

Максим Федоров,

Андрій Гайдук,

Костянтин Федоренко,

Олександр Гарматюк,

Іван Стрелков,

Михайло Ганьшин.

Вшанувати пам'ять героїв усіх часів та віддати їм шану прийшли представники міської ради, військовослужбовці та жителі громади.

Низько вклоняємось героям, адже їх подвиг є неоціненним для України. Сьогодні кожен українець повинен згадати про загиблих патріотів. Адже пам’ять про героїв житиме вічно!

Бажаємо усім нам Перемоги над ворогом, добра, злагоди і непохитної віри, що ми зуміємо зробити все, як єдиний великий народ, на благо розквіту рідної України та піднесення добробуту всіх українців, в ім’я щасливого майбутнього нашого підростаючого покоління. Миру, порозуміння й згуртованості. Слава Україні! Шана Героям України!

І виростають покоління,

котрі не чули тишини

О найстрашніше з літочислень —

війна війною до війни!

(Л.КОСТЕНКО)



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь