A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

СЬОГОДНІ – ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ПОЛІТИЧНИХ РЕПРЕСІЙ

Дата: 21.05.2023 14:03
Кількість переглядів: 268

Щороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують пам’ять мільйонів загублених життів, бездушно знищених радянським тоталітарним режимом. День пам’яті жертв політичних репресій встановлений Указом Президента від 21 травня 2007 року № 431/2007 задля вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму. Кількість жертв політичних репресій в Україні досі неможливо підрахувати. Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч пройшли в’язниці, заслання, табори, примусово проходили психіатричне лікування… Терору і репресіям були піддані усі верстви українського населення: від наукової та творчої інтелігенції до селян.

Про ці та інші злочини радянського тоталітарного режиму треба пам'ятати завжди. Жива пам'ять дає наснагу боротися, щоб радянський режим був засуджений  усім світом на рівні з нацизмом. 

Після широкомасштабного вторгнення росії терор і політичні переслідування стали моторошною реальністю для величезної кількості українців, чиї міста і села окупували війська агресора. Катування, розстріли невинних без суду і слідства, насильницькі депортації, масові переслідування з політичних мотивів – здавалося, що все це з падінням радянської системи назавжди залишилось в історії. Але ідеологічні спадкоємці СРСР у путінській росії знову принесли на українську землю масові політичні репресії. 

День пам’яті жертв політичних репресій набуває для нас нового значення. Ціною надзусиль і багатьох життів Україна бореться не тільки за те, щоб звільнити свою землю від російських окупантів та відновити свій суверенітет. Вона бореться за те, щоб  методи Великого терору не були інструментом політики у XXI столітті

Наша держава засуджує будь-які прояви агресії. Український народ ціною життя тисяч патріотів сьогодні відстоює шанс на своє мирне майбутнє та майбутнє Європи, і тих, які постраждали і продовжують зазнавати страждань від тоталітарних режимів, зокрема кремлівського. Ми вистоїмо і дамо відсіч агресору. Усі українські землі буде  неодмінно у найближчому майбутньому визволено! 

У цей сумнозвісний День скорботи ми схиляємо голови  на знак світлої пам'яті про всіх тих, хто постраждав та чиї життя обірвав  або скалічив наслідок злочинних дій сусідньої держави-агресора.

Схилімо голови і помолімося за вічний спокій тих, хто загинув унаслідок політичних репресій. Вічна пам’ять безневинно загиблим та закатованим!

 Вічна слава живим борцям за нашу Перемогу!  

 СЛАВА УКРАЇНІ!

NOVYI KALYNIV DEN PAMIaTI ZhERTV POLITYChNYKh REPRESII


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь