A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

ЗАГОТІВЛЯ ДЕРЕВИНИ В ЗАХИСНИХ ЛІСОНАСАДЖЕННЯХ ЗАЛІЗНИЦІ БЕЗ ПОГОДЖЕННЯ З АТ «УКРЗАЛІЗНИЦЯ» Є НЕЗАКОННОЮ

Дата: 22.03.2023 12:36
Кількість переглядів: 243

До категорії захисних лісів відносяться лісові ділянки, що виконують функцію захисту навколишнього природного середовища та інженерних об’єктів від негативного впливу природних та антропогенних факторів, відповідно до постанови КМУ від 16.05.2007 № 733.

Захисні лісонасадження залізниць – це захисні лісонасадження, які прилягають до смуг відведення залізниць і виділяються з категорії експлуатаційних лісів на 500 метрів з кожного боку.

Вони є частиною складного інженерного комплексу колійного господарства і повинні бути біологічно стійкими, довговічними та постійно виконувати свої захисні функції, здійснювати захист від ерозії ґрунтів, зменшувати шумове навантаження, забезпечувати нормальний, безперебійний рух поїздів у будь-яку пору року.

Відповідно до ст.105 Лісового кодексу України порушення лісового законодавства тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність відповідно до закону. Зокрема відповідальність за порушення лісового законодавства несуть особи, винні у незаконному вирубуванні та пошкодженні дерев і чагарників.

Незаконні рубки – це заготівля деревини без спеціального дозволу (лісорубного квитка) на використання лісових ресурсів. Правопорушником вважається особа, яка здійснює незаконну рубку дерев або чагарників  у лісах, захисних та інших лісових насаджень, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників.

Правопорушник, який здійснив незаконну рубку дерев, сплачує розмір шкоди, заподіяної лісу та адміністративний штраф. Водночас, правоохоронні органи визначають кваліфікацію злочину та можливе настання кримінальної відповідальності.

Новокалинівська міська рада повідомляє про те, що відповідно до статті 246 Кримінального кодексу України, а саме незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду, - карається штрафом від тисячі до тисячі п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Ми живемо у цивілізованій європейській державі. Тому всім нам треба берегти цінності нашої держави.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь