A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

НАПЕРЕДОДНІ НОВОРІЧНИХ СВЯТ ДЕРЖЛІСАГЕНТСТВО ПОПЕРЕДЖАЄ, ЩО ВИРУБУВАТИ ЯЛИНКИ В ЛІСІ НЕ МОЖНА

Дата: 20.12.2023 14:31
Кількість переглядів: 347

Напередодні новорічних свят Держлісагентство попереджає, що вирубувати ялинки в лісі не можна. Порушники будуть притягнуті до відповідальності згідно з чинним законодавством. За кожне зрубане дерево на порушників накладається штраф і стягується збиток. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 року №665 за зрубані ялинки, добуті незаконним шляхом, штрафи диференціюються залежно від товщини стовбура зрубаного дерева.

Якщо діаметр стовбура дерева до 10 см, то доведеться сплатити 545,00 грн., від 10 до 14 см – 960,00 грн., від 14 см – 2465,00 грн.

Крім того, ялинкові браконьєри будуть змушені сплатити адміністративні штрафи у розмірі від 30 до 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян за кожне дерево (510,00 – 1020,00 грн.).

Із початку грудня за порядком у лісі пильнують мобільні рейдові групи із державної лісової охорони, екологів і поліції.

Якщо ви стали свідком лісопорушення, негайно повідомляйте про цей факт у найближче територіальне управління чи лісгосп і в поліцію! Ви також можете повідомити про ймовірне порушення через Телеграм @ukrforest_bot 

Для жителів Новокалинівської міської територіальної громади доводимо до відома що продаж новорічних ялинок на території Новокалинівської територіальної громади Самбірського району Львівської області не буде.

Для тих громадян, хто бажає купити ялинку необхідно знати, що придбати лісову красуню можна буде лише в спеціально відведених для цього місцях та кожне деревце підлягає обов'язковому маркуванню, а саме оснащене пластиковою биркою або самоклеючою плівкою. Бирка або стрічка буде містити штрих-код який містить інформацію про походження ялинки: місце заготівлі, назву лісозаготівельника та його підпорядкування.

DERZhLISAHENTSTVO POPEREDZhAIe


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь