Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

НА ЛЬВІВЩИНІ ЗАТВЕРДИЛИ КОНЦЕПЦІЮ ПІДТРИМКИ ЗАХИСНИКІВ ТА ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ

Дата: 28.10.2022 15:22
Кількість переглядів: 298

Програми ефективної роботи з Захисниками та Захисницями України є питанням національної безпеки. Концепцію прийнято згідно з розпорядженням начальника обласної військової адміністрації від 24.10.2022 № 513/0/5-22ВА “Про затвердження Концепції підтримки Захисників та Захисниць України на території Львівщини”.

Їх відновлення та ресоціалізація безпосередньо пов’язана з питанням підвищення престижності військової професії, героїзації армії.

Концепція  має на меті сприяти активному суспільному життю Захисників після повернення з зони бойових дій. В області вже діє Комплексна програма, що забезпечує соціальні гарантії та пільги, тож нова Концепція доповнює та пропонує механізм реінтеграції ветеранів та членів їх сімей. Ветерани, що повертаються з війни, потребують особливої уваги з боку влади та суспільства. Концепція враховує теперішні реалії та пропонує підходи до інтеграції Захисників та Захисниць згідно з вимогами чинного законодавства, а також моральних принципів.

Розробка Концепції дозволить напрацювати в подальшому практичні заходи з її реалізації.

Військові та члени їх сімей отримують новий, здебільшого стресовий досвід. Бути задіяними в реінтеграції, допомогти впоратися з травмами, відновити ресурс, реалізуватися в соціальному, професійному, творчому плані покликана Концепція. А її виконавцями може бути кожен з нас. Звичайно, передусім органи влади, територіальні громади, структурні підрозділи ЛОВА мають показувати приклад та впроваджувати заходи, прописані в проєкті, – зазначив Іван Собко, заступник начальника Львівської ОВА.

Концепція передбачає:

• створення мультидисциплінарних команд на рівні області (району, громади), які максимально ефективно реагують на запити Захисників та Захисниць, членів їх сімей, надають допомогу; впровадження в роботу координатора підтримки – кейс-менеджера;

• розгляд питань підтримки Захисників і Захисниць в контексті їхньої сім’ї, активне залучення сімей до питань відновлення і підтримки Захисників і Захисниць;

• пріоритетність потреб: першочергово вирішуються питання фізичного і ментального здоров’я, далі впроваджуються заходи на підтримку добробуту, створення умов для активного життя, праці, самозабезпечення, економічної активності, а також впроваджуються заходи соціальної допомоги з урахуванням факторів малозабезпеченості;

• впровадження заходів національно-патріотичного виховання спільно з ветеранською спільнотою: проведення культурних, спортивних заходів із залученням та/або в якості спільно організованих із Захисниками і Захисницями, членами їх сімей.

Концепція передбачає налагодження ефективної системи соціального захисту Захисників й Захисниць України та членів їхніх сімей. Сюди входять:

- військовослужбовці ЗСУ та інших силових структур, члени їхніх сімей;

- ветерани (ветерани російсько-української війни з числа учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни) та члени їхніх сімей;

- члени сімей загиблих Захисників та Захисниць України.

- члени сімей загиблих ветеранів;

- члени сімей Героїв Небесної Сотні;

- постраждалі учасники Революції Гідності;

- члени сімей померлих учасників Революції Гідності.

У концепції йдеться про такі види підтримки: медична, психологічна, освітня, юридична, соціальна, реабілітація, працевлаштування, дозвілля, підтримка ветеранського підприємництва, реалізація іпотечних програм.

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь