Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ НОВОКАЛИНІВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ, ДОТРИМУЙТЕСЬ НОРМ І ПРАВИЛ БЛАГОУСТРОЮ!

Дата: 26.09.2022 16:28
Кількість переглядів: 525

З метою запобігання виникнення стихійних сміттєзвалищ на підпорядкованих територіях та згідно рішення сесії Новокалинівської міської ради від 21.10.2021 року №2325 “Про затвердження Правил благоустрою населених пунктів територіальної громади Новокалинівської міської ради в новій редакції” повідомляємо, що  на об’єктах благоустрою юридичним особам (їх філіям, відділенням), фізичним особам-підприємцям, а також громадянам ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

         1.1. Проведення розкопування ґрунту під будь-які види робіт, у тому числі робіт з встановлення тимчасових огорож, встановлення будівельних лісів без оформлення договору, або з простроченим строком дії договору на проведення робіт з відновлення благоустрою місця проведення земляних робіт на об’єктах благоустрою.

         1.2. Вчиняти дії, що негативно впливають на архітектуру фасадів будівель і споруд, у тому числі робити написи, малюнки на стінах будинків, споруд.

         1.3. Пошкоджувати або знищувати газони, квітники, кущі та дерева, як юридичними та фізичними особами, так і худобою та птицею, що перебувають у власності фізичних осіб (відповідальність покладається на власників худоби та птиці).

1.4. Самовільно знищувати та висаджувати дерева, кущі, інші зелені насадження.

1.5. Вивозити та/або  звалювати в  не відведених для  цього місцях відходи, траву, гілки, деревину, листя, сніг, влаштовувати звалища та вивозити відходи без договорів на їх вивезення.

1.6. Забруднювати довкілля, місця загального користування, засмічувати побутовими відходами, недопалками тощо.

1.7. Захаращувати пожежні проїзди на територіях, прилеглих до жилих будинків, інших споруд.

1.8. Складувати будівельні матеріали, конструкції, обладнання за межами будівельних майданчиків, а також на території загального користування.

1.9.  Захаращувати території загального користування будівельними та іншими матеріалами, конструкціями, сміттям, побутовими відходами, відходами виробництва, накопиченням снігу та льоду тощо.

1.10.Порушувати правила складування, зберігання, розміщення, транспортування, утилізації та використання відходів.

1.11. Використовувати не за призначенням контейнери, урни для збору сміття та твердих побутових відходів.

        1.12. Наклеювати оголошення та інформаційно-агітаційні плакати, рекламу, листівки тощо у невизначених спеціально для цього місцях.

1.13.  Самовільно встановлювати засоби зовнішньої реклами, вивіски, торговельні лотки, павільйони, кіоски тощо.

1.14. Встановлювати, демонтувати технічні засоби регулювання дорожнього руху без погодження з підрозділами Національної поліції України та Новокалинівською міською радою.

        1.15.  Засмічувати  водні об’єкти  та забруднювати водні ресурси.

        1.16. Здійснювати ремонт, обслуговування та миття транспортних засобів, машин, механізмів у не відведених для цього місцях (крім випадків проведення негайного ремонту при аварійній зупинці), а також їздити автотранспортом по тротуарах, пішохідних доріжках, газонах зелених зон та паркуватися на них.

         1.17. Вчиняти дії, що тягнуть порушення умов благоустрою, пошкодження (руйнування чи псування) вулично-дорожньої мережі, інших об’єктів та елементів благоустрою, ускладнення умов руху пішоходів та транспорту, та інші дії, заборонені цими Правилами, чинним законодавством України.

         1.18. Випасати худобу, вигулювати та дресирувати тварин у не відведених для цього місцях, залишати на об’єктах благоустрою та їх елементах фекалії тварин; спеціальні місця (майданчики) для вигулу тварин визначаються у встановленому порядку, з урахуванням санітарних норм та правил.

         1.19. Самовільно підключатися до мереж водо-, газо- та електропостачання, зливової та господарсько-побутової каналізації.

         1.20. Самовільно займати земельні ділянки і використовувати їх при відсутності документа, що засвідчує право на користування, володіння земельною ділянкою.

1.21. Використовувати земельні ділянки не за цільовим призначенням.

1.22. Здійснювати діяльність, яка негативно впливає на довкілля при відсутності позитивного висновку державної екологічної експертизи, проектної документації об’єктів будівництва, реконструкції.

1.23. Здійснювати викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного на те дозволу.

1.24.  Виливати рідину, кидати предмети з балконів, лоджій, вікон та сходів будинків.

1.25. Викидати сміття через вікна, вікна автотранспортних засобів.

1.26. Перевищувати норми забруднення атмосферного повітря та рівня шуму, у тому числі від транспортних засобів.

 1.27. Вчиняти дії, які можуть призвести до підтоплення територій та спровокувати зсувні процеси.

1.28. Самовільно встановлювати точки торгівлі з лотків, автомобілів, причепів, столиків, візків у не відведених для цього місцях та не погоджуючи це з баланоутримувачем території.

1.29. Торгівля на території  територіальної громади Новокалинівської міської ради без відповідних документів та/або погодження з  Новокалинівською міською радою.  

    1.30. Очищати дахи від снігу та льоду без встановлення тимчасових огорож на прилеглих до будівель і споруд територіях. Такі огорожі обов’язково повинні позначатися червоними стрічками, прапорцями тощо.

  1.31. Спалювати опале листя, побутові, промислові та інші відходи на території юридичних осіб, домоволодінь, парків, скверів, садів, рекреаційних зон та майданчиків, пам’яток культурної та історичної спадщини, кладовищ, інших територіях загального користування, на прибудинкових територіях, територіях будівель та споруд інженерного захисту територій, забруднювати території загального користування та прибудинкові території хімічними та іншими розчинами.

  1.32. Розпалювати багаття, спалювати сміття, листя, гілки, тверді побутові та інші відходи у не відведених для цього місцях.

  1.33. Кидати сміття, недопалки, папір, тару, ганчір’я тощо на вулицях, площах, парках, інших громадських місцях, а також спалювати сміття в контейнерах і урнах.

 1.34. Використовувати території зелених насаджень загального користування для посадки овочів та ін. сільськогосподарських культур.

 1.35. Виливати рідкі відходи на території загального користування. 

   1.36. Вирубувати та пошкоджувати дерева й кущі на прибудинкових територіях, у парках, скверах, місцях відпочинку, у лісопарковій зоні, на інших територіях загального користування. 

   1.37. Зносити аварійні та сухостійні насадження без дозволу виконавчого комітету.

   1.38. Вчиняти інші дії чи бездіяльність, передбачені цими Правилами.

За порушення  ст. 152 Кодексу України про адміністративне правопорушення (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів),-

тягнуть за собою накладення штрафу на громадян  від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 гривень) і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 гривень).

БУДЬТЕ ТОЛЕРАНТНИМИ ТА ВВІЧЛИВИМИ!

Фото без опису

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь