A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

БУЛОЧКИ ЗА РЕЦЕПТОМ МІСТКОВИЧАНОК...

Дата: 06.08.2022 16:35
Кількість переглядів: 588

28 липня Україна вперше відзначила День української державності. Точкою відліку української державності вважається рік заснування Києва, столиці Київської Русі й сучасної України. А ще він співпадає з Днем хрещення Київської Русі. По-своєму цей день вписали в історію Містковицького старостинського округу, в який входять села Містковичі, Ковиничі, Зарайське та хутір Климівщина (на жаль, в останньому із перелічених населених пунктів вже нікого не залишилося – нещодавно помер його останній мешканець), шість місцевих жительок. Якщо, починаючи з березня, щоп’ятниці збиралися працівниці культури у приміщенні колишньої Містковицької сільської ради для випікання булочок для наших захисників, то цього разу прийшли з цією метою саме у День укра-їнської державності, щоб у такий спосіб продемонструвати, наскільки вона є важливою для них. Зараз держава потребує захисту – це роблять передусім професійні військові, які перш за все мають бути ситими. Фронт і тил нині зливаються воєдино, просто кожен має свою зброю.

Якщо з початком повномасштабної війни цим займалися жительки вказаних населених пунктів кожна окремо – крім випічки ліпили ще вареники, готували голубці; приносили закрутки, то з березня об’єдналися і відвели для домашньої випічки один цілий день. Цю місію перебрали на себе завідувачки народних домів та бібліотек. Оксана Футала, Олександра Калакун, Орися Консович, Марія Волошин, Любов Гудзій і замість чоловіка влилась Тетяна Строгуш. Усі вони одягають фартушки – і до роботи. Печуть смаколики в електричній та трьох газових духовках. Щоразу з’являється 450 булочок.

Інколи з начинкою, а часом і без неї, та все одно смачні. Рецепти виключно місцевих господинь. Тісто – без консервантів. Випікають й часом ватрушки з сиром, родзинками... Борошно для цих потреб надав керівник фермерського господарства "Оазис “К” Володимир Кужидло. Молоко, сир, яйця приносять згадані пра-цівниці культури, а ще що бракує – докуповує за власні кошти староста Містковицького старостинського округу Володимир Возняк та його дружина Галина, депутатка Новокалинівської міської ради. До речі, він і відвозить приготовлену продукцію бійцям, що дислокуються не так далеко. Чекають на неї понад 200 військовослужбовців.

Допомагає у тому, щоб було що доставляти захисникам і ще один депутат міської ради Василь Ладанай. Спільна праця – дає плоди. Дякуючи Новокалинівському міському голові Богдану Юзвяку, не відключено газопостачання у будівлі колишньої Містковицької сільської ради, тому і мають змогу користуватися газовими духовками та готувати домашню випічку. Свого часу активно долучалися і вчителі місцевих навчальних закладів; у школі плели ще й маскувальні сітки...

Тепер також не мав би ні в кого притухати цей запал, адже ворог ще не полишив нашої землі і маємо та мусимо йому протистояти у різний спосіб. Хочеться констатувати і таке: щомісяця староста цього, як й очільники інших старостинських округів Новокалинівської громади, перераховує частину коштів із зарплати на Збройні сили України. Це роблять й працівники Новокалинівської міської ради. Лише разом поборемо ворога.

Марія ПУКІЙ

Novokalynivska TH BULOChKY ZA RETsEPTOM MISTKOVYChANOK



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь