A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

ХРАМОВЕ СВЯТО У МІСТІ НОВИЙ КАЛИНІВ

Дата: 31.07.2022 23:40
Кількість переглядів: 2423

31 липня 2022 року в Новому Калинові відбулося величне Богослужіння, присвячене хрещення Русі-України і храмовому празнику. Перед Святою Літургією відбулася благодійна ярмарка, на якій можна було придбати різноманітні смаколики та сувеніри, а також усі бажаючі змогли зробити собі гарні світлини на фоні креативної фотозони. Важливо, що всі кошти, вилучені на ярмарці, скерують на потреби ЗСУ.

На запрошення  о. Ярослава Фабіровського урочисте богослужіння очолив канцлер Дрогобицько-Самбірської єпархії о. Андрій Безушко, о. Микола Бухній - декан Самбірського благочиння, військовий священик, капелан  м.Самбір, о. Володимир  Лернатович  із с. Ралівка, о. Віталій Новаковський  із м. Самбір, о. Володимир Припін із с. Бабина,  о. Василь Попович - військовий священик, капелан с. Чайковичі, о.Роман Данчівський із с. Луки.

Перед Богослужінням відбулося мале освячення води. А також у цей святковий та величний день на парафії святого рівноапостольного великого князя Володимира відбулося освячення іконостасу та тетраподу. Чин освячення нового іконостасу та тетраподу звершив о.Андрій Безушко.

Опісля відбувся хресний хід навколо храму з окропленням віруючих освяченою водою та помазанням святим єлеєм (мирування). Службу співав парафіяльний хор на чолі з регентом Марією Фабіровською. На Службі Божій разом з парафіянами молились міський голова Богдан Юзвяк. Після закінчення отець Андрій у своєму повчальному слові змістовно розповів про життя святого князя Володимира і дав аналітичну оцінку його діяльності, як князя і хрестителя Руси-України та привітав парафіян і громаду Нового Калинова з цим святим днем. У свою чергу, настоятель парафії подякував отцям за молитву і привітав вірних з цим святом і виголосив многоліття. Нагадавши, що цьогоріч ми святкуємо вперше День Української Державності, яка закликаж нас завжди вірити у свої сили, поважати один одного, любити свою країну, шанувати нашу історію, пам’ятати всіх, хто героїчно віддав своє життя за Україну та її майбутнє. Привітавши усіх прихожан зі святом та побажавши усім Божого Благословення, миру та перемоги над ворогом, о.Ярослав нагородив грамотами та подяками усіх парафіян, хто прилучився до придбання іконостасу та тетраподу та тих людей, котрі здійснюють волонтерську діяльність на благо нашої неньки України. Настоятель храму подякував парафіянам за багаторічну підтримку святині та за дбайливе ставлення до храму.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь