A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ НОВОКАЛИНІВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ, АГРАРІЇ, ВИКОНАВЦІ ЗЕМЛЕВПОРЯДНИХ ТА МІСТОБУДІВНИХ РОБІТ

Дата: 06.07.2022 10:38
Кількість переглядів: 476

Шановні громадяни! Жителі Новокалинівської територіальної громади, аграрії, виконавці землевпорядних та містобудівних робіт. Новокалинівська міська рада Самбірського району Львівської області повідомляє про те, що на території ТГ розташована частина інфраструктури електронних комунікаційних мереж, яка знаходиться на балансі Львівської філії АТ “Укртелеком”, що забезпечує електронними комунікаційними послугами відомство оборони та безпеки держави, урядового зв’язку та дипломатичних служб України, МВС, МНС, інших міністерств та відомств, банківської інфраструктури, медичних закладів тощо.

При проведенні земельних та будівельних робіт необхідно дотримуватись Правил охорони ліній електрозвязку та Умов проведення робіт у межах охоронних зон кабельних і повітряних ліній електрозвязку.

Пошкодження комунікаційних мереж наносить шкоду інтересам держави, може привести до втрати управління державними органами влади на місцях, порушити взаємодію в роботі силових відомств та функціонування фінансових установ, позбавляє можливості інформування населення про надзвичайні ситуації, а також приводить до відсутності сервісів у споживачів телекомунікаційних послуг.

Новокалинівська міська рада просить звернути увагу на вимоги п.2,6 Правил охорони ліній електрозвязку, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 29 січня 1996 р. №135 (надалі Правила), якими встановлено, що на трасах кабельних і повітряних ліній електрозв’язку і навколо вимірюючи споруд електрозв’язку встановлюються охоронні зони, зокрема для підземних кабельних і повітряних ліній електрозв’язку – це смуга землі, обмежена паралельними лініями, віддаленими від траси підземних кабелів або від крайніх проводів повітряних ліній на відстані 2-х метрів з кожного боку.

У межах охоронних зон ліній елекрозв’язку і навколо вимірюючи споруд електрозв’язку без письмової згоди операторів телекомунікацій, а також без присутності іх представника забороняється виконувати різного виду будівельні,монтажні, вибухові і земляні роботи, а також розрівнювати грунт за допомогою бульдозера, екскаватора, скрепера, грейдера та іншої землерийної техніки.

П.9 Правил забороняє виконувати будь-які роботи, що можуть порушити нормальне функціонування ліній електрозв’язку, зокрема:

- проводити знесення та реконструкцію будівель, мостів;

- перебудову колекторів, тунелів метрополітену та залізниці, де прокладено кабелі електрозв’язку, установлено стоянки повітряних ліній електрозв’язку, кабельні шафи та розподільні коробки, без попереднього перенесення виконавцями робіт споруд і обладнання ліній елекрозв’язку, узгодженого з операторами телекомунікацій;

- засипати, ламати чи самочинно знімати на трасах ліній електрозвязку замірні стовпчики, попереджувальні та інші знаки;

- скидати на трасах підземних кабельних ліній електрозв’язку вантажі вагою більш як 5 тонн,влаштовувати охоронних зонах стоки кислот,розчинів солей та лугів;

- відчиняти двері та люки не обслугованих наземних і підземних регенераційних (підсилюючих) пунктів, радіорелейних станцій, колодязів кабельної каналізації, кабельних шаф, розподільних коробок, а також підключатися до ліній електрозв’язку особам, які не обслуговують ці лінії;

- псувати опори і арматуру повітряних ліні, обривати проводи чи накидати на них сторонні предмети,укріплювати на опорах різноманітні плакати,покажчики та ін.

П.18 Правил зобов’язує підприємства, установи, організації та громадяни, які виконують поблизу охоронних зон ліній електрозв’язку на відстані менше ніж 25 метрів будь-які роботи (вибухові, кар’єрні, прокладання комунікацій. Будівництво та реконструкцію тощо), внаслідок яких ці лінії може бути пошкоджено, сповіщати не пізніше ніж за три доби оператора телекомунікації про час, місце виконання робіт і про порядок нагляду за їх використанням, а також надавати за запитом оператора телекомунікацій витяг з планів робіт, списки робітників, залучених до виконання земляних робіт, довідку про нанесення кабельної лінії електрозв’язку на план-схему місця виконання робіт та сприяти оператору телекомунікацій в ознайомленні під розписку робітників, залучених до виконання земляних робіт в охоронних зонах ліній електрозв’язку, з цими Правилами.

Наголошуємо, що роботи в охоронних зонах виконуються відповідно до Умов проведення робіт у межах охоронних зон кабельних і повітряних ліній електрозв’язку.

Пункти 3,4 Умов проведення робіт у межах охоронних зон кабельних і повітряних ліній електрозв’язку передбачають, що підприємства, установи, організації та громадяни для проведення у межах охоронних зон робіт, зобов’язані мати письмову згоду оператора телекомунікацій. До початку робіт викликати представника оператора телекомунікаій, для визначення точного місцезнаходження підземних кабелів та інших споруд кабельних ліній (підземних, регенераційних або підсилювальних пунктів, колодязів кабельної каналізації, контурів заземлення та ін.), глибини їх залягання і розташування стосовно спорудженого об’єкта.

   За уточненням трас проходження та глибини залягання ліній зв’язку АТ "Укртелеком" Ви можете звернутись в структурні підрозділи Львівської філії за адресою: м. Самбір, вул. Братів Бережницьких, 1Б; тел. 0911143805; 032366-08-24; e-mailozatvarskyi@ukrtelecom.ua

        За більш детальною  інформацією можна звернутись до Новокалинівської міської  ради пл. Авіації, 1а, м. Новий Калинів, Самбірський район, Львівська область, 81464 e-mail: novkalynivrada@ukr.net 

ShANOVNI ZhYTELI NOVOKALYNIVSKOI TH, AHRARII, VYKONAVTsI ZEMLEVPORIaDNYKh TA MISTOBUDIVNYKh ROBIT

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь