A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

СЛІД БОГДАНА ВИХАНСЬКОГО НЕ СТЕРСЯ

Дата: 23.07.2021 19:03
Кількість переглядів: 758

Життя надто швидкоплинне. І зроблене, як правило, оцінюємо з роками. 29 вересня 2020 року не стало багаторічного директора Гординянської школи Виханського Богдана Андрійовича, який був не лише Вчителем з великої букви, добрим оратором, наставником, а й досвідченим керівником. До нього дослухалися і його поважали, бо було за що. Він багато зробив для школи, як і його попередники.

Богдан Андрійович розпочав педагогічну діяльність на Старосамбірщині у 1960 році, а з 1968 р. – на Самбірщині. Директором Гординянської неповної середньої школи був призначений 1 вересня 1992 року і очолював цей колектив 18 років.

За цей період навчальний заклад закінчили 190 учнів, 23 з них отримали свідоцтво з відзнакою.

Як керівник не тільки забезпечував якісну організацію освітнього процесу, а кожен свій урок, позакласний захід присвячував формуванню молодого покоління.

У травні 2007 р. з ініціативи Богдана Андрійовича у школі відбулось урочисте святкування 150-річчя від дня наро-дження Андрія Чайковського.

Господарська діяльність: 1993 р. – шкільне подвір’я покрито асфальтом; 1994 року – перекрито шатровий дах, оновлено фасад школи; 2002 р. – переобладнано шкільну котельню з твердого палива на газ; 2005 р. – облаштовано внутрішні туалети.

На святкуванні 155-річчя від дня народження А.Чайковського свій виступ Богдан Андрійович завершив словами: “Слід лишив такий геройський, що не стерся він й тепер...” Переконана, що ці слова стосуються і його.

Надбання колишнього директора передані когорті молодих. На посаді Богдана Виханського змінив Іван Совінський, який продовжує розпочаті ним напрацювання. Передусім у навчальній роботі, а також матеріальному забезпеченні.

Зараз під оруду школи перейшов і дитсадок, тож обов’язків і відповідальності додалося, але, як відомо, школа – вчителем стоїть. Відтак, щоб здійснилося задумане, а освіт-ній заклад з розумним і далеко-глядним керівництвом й надалі сіяв зерна мудрості, щоб зростали нові покоління патріотів і тих, хто любить свою землю та завжди про неї дбатиме.

Марія ПУКІЙ

ВИХАНСЬКИЙ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь