A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

В смт. ДУБЛЯНИ НОВОКАЛИНІВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ОСВЯТИЛИ ПАМ’ЯТНИЙ ЗНАК ГЕРОЯМ АТО

Дата: 07.07.2021 23:20
Кількість переглядів: 1060

Cьогодні, 7 липня 2021 року, у смт. Дубляни Новокалинівської територіальної громали відбулось урочисте освячення пам’ятного знаку Герою АТО Івану Луцишину, який загинув 17 серпня 2014 року під час артилерійського обстрілу поблизу міста Лутугине та всім Героям АТО. Пам’ятний знак встановили на Алеї Слави поряд місцевого стадіону.

На стадіоні відбувся традиційний футбольний турнір відбувся серед дорослих футбольних команд, а саме: м. Новий Калинів, смт. Дубляни, м. Рудки та с. Ралівка. Футболіст (учасник АТО) Дмитро Задарко зазначив, що не основне перемога, а участь в такому відповідальному турнірі. Такі футбольні турніри будуть проводитись кожного року. В футбольному турнірі взяв молодший брату Івана Луцишина Андрій.

Героїв вшанували місцеві священики, керівники та представники навколишніх територіальних громад, односельчани, які запалили лампадки і поклали квіти до пам’ятного знаку. Далі присутні вшанували пам’ять полеглих українських Героїв спільною молитвою та освятили пам’ятний знак.

Участь в урочистому освяченні пам’ятного знаку загиблим воїнам АТО взяли  голова Новокалинівської територіальної громади Богдан Юзвяк, голова Самбірської районної ради Віталій Кімак, перший заступник голови Самбірської РДА Віктор Турик, голова Ралівської територіальної громади Любов Ковалик, заступник Рудківського міського голови Микола Фрей, учасники АТО, духівництво, родини загиблих учасників АТО, батько Героя Небесної Сотні та небайдужі мешканці Самбірщини.

Ініціатором даного заходу був заступник Новокалинівського міського голови з економічних питань Олег Домчак.

“Пам’ятний знак – символ нашої вдячності тим, які загинули, захищаючи рідну землю, батьківські домівки, незалежність нашої держави та майбутнє дітей і онуків. Усі вони заслуговують на нашу пам’ять та пам’ять наших нащадків, зазначив очільник Новокалинівської територіальної громади Богдан Юзвяк.

“Іван – наш. Наш односелець, наш дублянець, і ми усі маємо вшановувати його пам’ять. Цей пам’ятний знак – це маленька подяка нашому Герою та всім Героям за їх патріотизм і мужність, які мають навіки залишитися у наших серцях”, – зазначив Олег Домчак.

“Цей пам’ятний знак – це не тільки моєму синові, але й усім синам України, адже потрібно, щоб люди пам’ятали про наших дітей, які загинули за мир і спокій кожного з нас”, – зі сльозами на очах додала мати загиблого Наталія Луцишин і подякувала ініціаторам та гостям, які вшанували її сина.

Зі словами шани та подяки за героїзм виступив батько загиблого Героя АТО Володимира Юричка.

Ведучими заходу, який організувала заступник директора з виховної роботи Дублянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Марія Совінська, були Анна Хомишак та Олександр Соханчак. Душевно виконала пісню “Журавлі” Юліана Вайда. В заході прийняв участь гурт “Явір” під керівництвом Івана Околовича, які виконали пісні “Ангели Майдану” та “Зродились ми великої години”.

На закінчення заходу учні Дублянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів випустили в небо білі і чорні кульки на згадку про тих, хто поклав своє життя за українську державу.

V smt. DUBLIaNY NOVOKALYNIVSKOI TH OSVIaTYLY PAMIaTNYI ZNAK HEROIaM ATO



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь