A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

СВЯТКУВАННЯ В СЕЛІ МІСТКОВИЧІ НОВОКАЛИНІВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Дата: 22.06.2021 01:28
Кількість переглядів: 1044

День Святої Трійці – одне з найшанованіших давніх християнських свят, яке щорічно відзначається в Україні. Воно перехідне і припадає на 50-й день після Великодня, звідси й назва П’ятидесятниця. Вже стало гарною традицією в селі Містковичі в день Святої Трійці проводити різноманітні культурно-мистецькі дійства. Так було і цього року. 20 червня, в день Святого Духа, на центральній площі села біля адмінбудинку було багатолюдно і урочисто: тут проходило свято української пісні Лине пісня соловїна, яке підготували і провели директор Народного дому Оксана Футала та бібліотекар Олександра Калакун за ініціативи та підтримки старости села Володимира Возняка.

Свято розпочалось з Молебня до Найсвятішого Серця Ісусового, який відслужив настоятель місцевого храму Собору Пресвятої Богородиці отець Роман Каденюк.

Розділити із містковичанами та гостями свято завітав голова Новокалинівської територіальної громади Юзвяк, який привітав усіх зі святом і побажав міцного здоров’я, миру, добробуту та процвітання на благо нашої України.

Після офіційних привітань святкову естафету перейняли сільські таланти. На імпровізованій сцені під відкритим небом ведуча Марія Подоляк запрошувала до виступів учасників художньої самодіяльності села Містковичі. А артистами і співаками цього дня були і дорослі, і зовсім малі жителі села. Адже село Містковичі з давніх-давен славилось співочими людьми.

Загалом кожен із гостей свята та його учасників одержав море позитивних емоцій. Хочеться, щоб традиція святкування культурно-мистецьких заходів на зелені свята збереглася та проводилася з року в рік.

МІСТКОВИЧІ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь