A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

ЗРОБИМО НАШУ МЕДИЦИНУ КРАЩОЮ, А ГРОМАДУ БАГАТШОЮ!

Дата: 21.06.2021 19:55
Кількість переглядів: 1306

Шановні жителі Новокалинівської територіальної громади! Процес формування нашої громади, викликаний децентралізацією, практично завершився. Не обійшов він стороною і таку важливу галузь в житті кожної людини, як медицина, мережа якої на сьогодні у нас представлена чотирма амбулаторіями. Це новозбудовані амбулаторії у м. Новий Калинів та с. Бабина, славна своєю медичною історією і традиціями амбулаторія смт. Дубляни, сучасна в с. Гординя. Усі вони оснащені, згідно вимог МОЗ, відповідним медичним обладнанням. Для працівників і пацієнтів створені належні санітарно-побутові умови. На первинному рівні лікувально-профілактичну роботу населенню надають сімейні лікарі: Олена Бортник, Любов Приступа (амбулаторія м. Новий Калинів), Петро Плоскодняк (амбулаторія с. Гординя), Станіслав Немеш, терапевт Галина Панічковська (амбулаторія с. Бабина), Артур Кронжко, Оксана Каспаревич (амбулаторія смт. Дубляни). Дані лікарі надають медичну допомогу як дорослим, так і дітям згідно укладених декларацій.  Крім того, для маленьких жителів громади у нас є свій лікар, лікар вищої категорії, з багаторічним досвідом – педіатр Ірина Тустановська. На вторинному рівні наша медицина представлена лікарями: гінеколог, лікар-УЗД діагностики – Андрій Загоруйко та невропатолог Сергій Ніженецький. За кожним населеним пунктом закріплений фельдшер.

На перспективу, щоб звести до мінімуму поїздки наших жителів до Львова, Дрогобича, Самбора… на консультації до вузьких спеціалістів вартувало б посилити нашу вторинку лікарями: хірургом, окулістом, кардіологом, ЛОР та інш., розширити перелік лабораторних обстежень, придбати рентген-апарат…

Скептично налаштований читач цих рядків скаже, що це усе нереально, потребує значних фінансових затрат, звідки взяти кошти? Так-ось, якби це парадоксально не звучало, але кошти є і за ними навіть не потрібно їхати до Києва, вони самі можуть “прийти” у нашу громаду на потреби медицини. Для цього потрібно вибрати для себе і для членів своєї сім’ї cімейного лікаря (педіатра) і укласти з ним угоду на медичне обслуговування! Річ у тім, що до 40%  наших жителів взагалі не уклали декларації з сімейними лікарями (педіатром)  або уклали декларації за межами громади, з “чужими” медиками. Це приводить до того, що кошти (а це мільйони гривень) лежать без діла у міністерстві і не працюють на потреби медицини нашої громади або ідуть у інші громади. З іншого боку, Новокалинівська міська рада вимушена дофінансовувати потреби медицини з своїх коштів, коштів які могли б піти на будівництво доріг, ремонт садочків, шкіл, закупівлю обладнання тощо.

 З цього приводу звертаюсь до жителів Новокалинівської територіальної громди з проханням: терміново вибрати для себе і членів своєї родини сімейного лікаря (педіатра) з вищенаведеного списку лікарів і укласти з ним угоду на медичне обслуговування. Тим жителям громади, які уклали угоди з “чужими” медиками і відчули дискомфорт такої співпраці, раджу переукласти договір з нашими лікарями. Процес укладання/переукладання договору нескладний, займає декілька хвилин. Для цього Вам необхідно звернутись до фельдшера, старости села або найближчу амбулаторію і Вам допоможуть.

 Сам зміст словосполучення “сімейний лікар” говорить про те, що цей лікар повинен знаходитись поруч з сім’єю, бути в курсі усіх болячок, проблем із здоровя’м cім’ї і вразі потреби оперативно надати необхідну медичну допомогу або виписати електронне скерування на стаціонарне лікування чи консультацію до вузького спеціаліста. До речі, це скерування є гарантією для отримання хворій людині медичної допомоги безкоштовно.

Зробимо нашу медицину кращою, а громаду багатшою! Вірю, що це в наших силах! Усім міцного здоров’я!

Т.в.о. головного лікаря Новокалинівського МЦПМСД Андрій КОЗИЧ

ZROBYMO NAShU MEDYTsYNU KRAShchOIu, A HROMADU BAHATShOIu!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь