A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

З ПІСНЯМИ У РІДНЕ СЕЛО КРУЖИКИ

Дата: 20.10.2020 12:39
Кількість переглядів: 1973

Для кожної людини дорога у великий світ починається від отчого порога, який ми звемо рідною домівкою, рідним краєм, своєю малою батьківщиною. Це те місце, де ти народився, де промайнуло твоє дитинство, де ти пізнав перше кохання й перше розчарування.

   Жителі села Кружики, що в Самбірському районі, гордяться своєю землячкою Надією Ошатюк, яка проживає в м. Баранівка Житомирської області. В даний час працює на посаді начальника відділу культури Баранівської райдержадміністрації. Надія Богданівна понад 30 років веде культурно-мистецькі заходи району, пише сценарії, виступає як читець. У її репертуарі твори Т.Шевченка,  Л.Костенко,  І.Сльоти і т.д. Нагороджена почесними грамотами  райдержадміністрації, облдержадміністрації, федерації  профспілок,  міністерства культури України. У 2019 році отримала відзнаку “Людина року-2019” у номінації “Діяч культури і мистецтв”.

         В рідному селі Надію Богданівну з нетерпінням чекала її рідненька матуся, однокласники і односельчани. Святковий концерт був присвячений храмовому празнику Покрова Пресвятої Богородиці та дню Українського козацтва.

         Ведучою концерту була Надія Ошатюк, яка подякувала своєму викладачу Самбірського культосвітнього училища Йосипу Кронжку та надала йому вступне слово.

         Народний чоловічий квартет “Козаки-козаченьки” та Ольга Довгун розпочали свій концерт піснею “Моя земля”. Впродовж усього концерту піснями у своєму виконанні радували всіх присутніх дуетГармонія у складі Валерія Ляховича та Ольги Довгун та квартет Козаки-козаченьки у складі: Вячеслава Шляхтенка, Валерія Ляховича та Вадима Райковського. Гості подарували в той вечір змістовний концерт, у якому звучали пісні про Україну у виконанні Антоніни Беци та директора Народного дому м.Новий Калинів Володимира Вачинича. А діти с.Кружики вітали почесну гостю віршами про рідну землю, про маму, про кохання. А також глядачі мали змогу послухати вірші, які декламувала і сама Надія Ошатюк.

     Присутні на концерті із захватом та гордістю вітали культурну діячку. Односельчани зауважили, що пишаються неймовірним талантом та досягненнями землячки. Після концерту відбулося зустріч Надії Богданівни з однокласниками. Виступ на сцені рідного села вилився для пані Надії у своєрідний творчий звіт перед земляками. “Я пишаюся, що я частинка цієї землі, що моя мала батьківщина – Кружики!” – говорить Надія. – “Щаслива дарувати свою творчість землякам. Я вдячна всім, хто мене чекав, телефонував і писав”. На такому емоційному підйомі пройшов наш концерт, спогади будуть дарувати мені натхнення для творчості. Я думаю, що не так важливо, у якому жанрі працюєш і чим ти прославляєш рідний край. Важливо те, що ти виростив у собі і що принесеш людям”. Впавши на коліна, пані Надія подякувала рідній ненці за життя, а землякам – за гарну та теплу зустріч, яку діячка так довго чекала. Адже саме на сцені у рідному селі Надія Ошатюк розпочинала свою культурну діяльність.

      Привітав Надію Ошатюк міський голова Богдан Юзвяк, якого вона особисто запросила на свято. Богдан Осипович подякував гостям за такий півторагодинний заряд енергії і додав, що відтепер такі концерти мають стати традиційними.

Nadiia Oshatiuk vystup selo Kruzhyky Novokalynivska OTH



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь