A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ МЕШКАНЦІВ НОВОКАЛИНІВСЬКОЇ ОТГ ЩОДО ОФОРМЛЕННЯ ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА ЗЕМЕЛЬНУ ДІЛЯНКУ ВЛАСНИКАМИ НЕВИТРЕБУВАНИХ ЗЕМЕЛЬНИХ ЧАСТОК (ПАЇВ)

Дата: 22.07.2020 13:29
Кількість переглядів: 1806

Відповідно до чинного законодавства України, до 1 січня 2025 року всі власники нерозподілених (невитребуваних) земельних ділянок або їхні спадкоємці повинні оформити право власності на свої паї. 

Якщо вимогу не буде виконано, вважатиметься, що власники ділянок автоматично відмовилися від землі, тоді вона перейде у комунальну власність територіальної громади. Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції України.

Щоб зареєструвати право власності на земельний пай, необхідно звернутися до органів місцевого самоврядування з наступними документами:

  • документом, що посвідчує право на земельну частку (пай);
  • заявою про виділення земельної частки (паю) в натурі (на місцевості).

За результатами розгляду зазначених документів орган місцевого самоврядування приймає рішення щодо виділення земельних часток (паїв) у натурі (на місцевості).

Необхідно:

  • Звернутись до землевпорядної організації для розроблення технічної документації на земельну ділянку.

Проєкт землеустрою щодо відведення земельних ділянок усіх категорій та форм власності підлягає обов’язковому погодженню з територіальним органом центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин.

  • Звернутися до суб’єкта державної реєстрації прав або нотаріуса для проведення державної реєстрації права власності на земельну ділянку.

Для державної реєстрації прав заявник подає оригінали документів, необхідних для відповідної реєстрації, та документ, що підтверджує сплату адміністративного збору за державну реєстрацію прав.

“Власник паю може звернутися до суду за визначенням додаткового строку на оформлення права власності. Органам місцевого самоврядування забороняється протягом 7 років з дня державної реєстрації права комунальної власності на земельну ділянку, яка сформована з невитребуваних часток, передавати ці паї у приватну власність іншим особам, крім власників”, йдеться у повідомленні Мін’юсту.
Законопроєкт №2178-10 про ринок землі набуде чинності з 1 липня 2021 року.

Закон передбачає:

- перші два роки землю зможуть купувати тільки фізичні особи – громадяни України і не більше 100 гектарів в одні руки;

- після цього – наступні два роки землю зможуть купувати, як і передбачається базовою моделлю, українські юридичні особи не більше 10 тисяч гектарів в одні руки;
        - землі сільськогосподарського значення державної та комунальної власності продаватися не будуть;

        - продаж іноземцям – після референдуму.

При цьому до 1 січня 2024 року:

- громадяни України можуть набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею до 100 га. Зазначене обмеження не поширюється на земельні ділянки, придбані у власність громадянином до вступу в силу абзацом;

    • забороняється купівля-продаж або іншим способом відчуження на користь юридичних осіб земельних ділянок, які перебувають у приватній власності і віднесені до земель для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельних ділянок, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства, а також земельних часток (паїв), крім переходу до банків права власності на землі як предмет застави, передачі земельних ділянок у спадщину, обміну земельної ділянки на іншу ділянку з однаковою нормативною грошовою оцінкою, або різниця між нормативними грошовими оцінками яких становить не більше 10% та відчуження земельних ділянок для суспільних потреб.

        Закон передбачає, що до 1 січня 2030 року ціна продажу земельних ділянок сільськогосподарського призначення, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв), не може бути менше їх нормативної грошової оцінки.

VAZhLYVA INFORMATsIIa DLIa MEShKANTsIV NOVOKALYNIVSKOI OTH ShchODO ZMIN DO ZAKONODAVSTVA PRO VYKORYSTANNIa NEROZPODILENYKh TA NEVYTREBUVANYKh ZEMELNYKh DILIaNOK I ZEMELNYKh ChASTOK (PAIV)
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь