A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

22 ТРАВНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БІОЛОГІЧНОГО РІЗНОМАНІТТЯ

Дата: 17.05.2020 19:21
Кількість переглядів: 621

20 грудня 2000 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 22 травня Міжнародним днем  біологічного різноманіття (Резолюція 55/201). І щороку 22 травня увесь світ відзначає Міжнародний день біологічного різноманіття – цей день покликаний покращити розуміння значення біологічного різноманіття та важливості його збереження.

Біологічне різноманіття Земної кулі – це приблизно 1,6 мільйонів описаних біологічних видів, але, за різними оцінками, реальна кількість видів на Землі є значно більше. Будь-який живий організм грає свою роль в екосистемі і представляється часткою харчового ланцюга, які складаються в харчові мережі. Якщо одна частинка такого ланцюга випадає, під загрозою знаходиться вся екосистема. Скорочення видів тварин і рослин викликає деградацію екосистеми. Результат – опустелювання земель, скорочення продуктивності земельних угідь і, врешті погіршення умов життя.

Сьогодні у світі під загрозою зникнення перебуває понад 7 тисяч видів тварин і майже 60 тисяч видів рослин. Ми маємо переглянути стосунки людина–природа. Споживацьке ставлення до природних ресурсів призводить до втрати лісів, степів, які є середовищем існування багатьох видів, зокрема тих, що занесені до Червоної книги. Саме жива природа є основою життя на Землі та фундаментом гармонійного існування.

В реаліях, коли глобальне співтовариство вимушене переглянути своє відношення до навколишнього природного середовища, одне є певним: незважаючи на всі наші технологічні досягнення, ми цілком залежні від здорових і різноманітних екосистем для забезпечення себе водою, продуктами харчування, медикаментами, одягом, паливом, енергією та, зрештою, притулком. Цьогорічною темою є гасло “Наші рішення в природі”, яке підкреслює надію, солідарність та важливість спільної роботи на всіх рівнях для побудови майбутнього життя у гармонії з природою.

2020 рік – це рік випробувань, роздумів, можливостей та рішень. Від кожного з нас очікується, що ми використаємо цей час для підвищення стійкості націй та громад, коли ми одужаємо від пандемії. 2020 рік – це рік, коли, як ніколи, світ може сигналізувати про сильну волю до глобальних дій, які згорнуть криву втрати біорізноманіття на користь людям та всьому життю на Землі.

Відзначення Міжнародного дня біологічного різноманіття сприяє підвищенню поінформованості про роль навколишнього світу для благополуччя людини та необхідності дій щодо його збереження.

Більше інформації щодо Міжнародного дня біологічного різноманіття можна знайти за посиланнями

https://www.cbd.int/idb/2020 та

https://menr.gov.ua/timeline/Bioriznomanittya.html

Novokalynivska miska rada 22 travnia - Mizhnarodnyi den biolohichnoho riznomanittia


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь