A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Зміни до правил електронного декларування за 2019 рік

Дата: 21.03.2020 09:37
Кількість переглядів: 336

Зміни до правил електронного декларування за 2019 рік

         Ще в період активної фази цьогорічної кампанії подання електронних декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, (надалі – декларація) Верховна Рада України внесла суттєві зміни у правила декларування за 2019 рік. 

   Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)” від 17 березня 2020 року № 530-IX встановлено, що:

декларацію за 2019 рік слід подати до 1 червня 2020 року (за загальним правилом така подається до 1 квітня).

- суб’єкти декларування, які у період до 1 червня 2020 року не будуть мати можливості подати декларацію у зв’язку із припиненням повноважень  або повідомити про суттєві зміни у майновому стані у зв’язку із встановленням на території їх проживання карантинно-обмежувальних заходів, звільняються від відповідальності за несвоєчасне подання такої декларацію чи повідомлення у зазначений період.

Нагадаємо, така декларація  подається не пізніше двадцяти робочих днів з дня припинення такої діяльності за період, який не був охоплений раніше поданими деклараціями.

 Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України “Про запобігання корупції” від 04.03.2020р. № 524-ІХ (набрав чинності 20 березня 2020 року) внесені зміни у правила декларування за 2019 рік, зокрема в частині об’єктів декларування:

  Встановлено, що в деклараціях за 2019 рік інформація зазначається згідно з вимогами, що діяли до внесення змін згідно  Закону від 2 жовтня 20 19 року № 140-IX.

 Так у деклараціях, що подаються за період  2019 року, не потрібно зазначати:

  • унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі суб’єкта декларування та членів його сім’ї;
  • належність до національних публічних діячів;
  • зареєстроване місце проживання членів сім’ї суб’єктів декларування;
  • об’єкти декларування, які перебували у володінні або користуванні суб’єкта декларування або членів його сім’ї протягом не менше половини днів звітного періоду;
  • членів сім’ї суб’єкта декларування, які спільно з ним проживали сукупно протягом не менше 183 днів протягом року;
  • трасти або інші подібні правові утворення, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є суб’єкт декларування або члени його сім’ї;
  • криптовалюти;
  • банківські та інші фінансові установи, у тому числі за кордоном, у яких у суб’єкта декларування або членів сім’ї відкриті рахунки або зберігаються кошти, інше майно (розділ 12.1 декларації). 

Враховуючи, що вищенаведені об’єкти декларування не відмінені взагалі, а лише можуть не вказуватися за 2019 рік, відповідні пункти відомостей й надалі присутні у формі декларації.

Проте, за повідомленням НАЗК, з 20 березня для суб’єктів декларування створена можливість обрати позначку “Не застосовується” у розділах 2.1 та 2.2 форми декларації, які стосуються відомостей про належність до публічних діячів суб’єкта декларування та зареєстрованого місця проживання членів сім’ї декларанта, а у розділі  12.1 декларації (Банківські та інші фінансові установи, в яких відкрито рахунки суб’єкта декларування або членів сім’ї) слід обрати позначку “Відсутня інформація для декларування в цьому розділі”.

зміни е-декларування


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь