A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

СВЯТКУВАЛИ НОВОКАЛИНІВЧАНИ

Дата: 03.08.2019 00:22
Кількість переглядів: 403

ДЕНЬ МІСТА ДОБРИХ ЛЮДЕЙ Вперше за багато років у день відзначення Дня міста Новий Калинів була така потужна гроза, небо прошивала блискавка, через що після слів ведучої – директора Новокалинівської дитячої музичної школи – Галини Баковської та молитов, виголошених настоятелем храму Святого рівноапостольного великого князя Володимира о. Ярославом Фабіровським, настоятелем храму Преображення Господнього о. Тарасом Яворським, настоятелем храму святого Архистратига Михаїла о. Михайлом Маслиганом довелося всім піти на перерву до закінчення грози.

Присутні, щоб не змокнути, зайшли у фойє школи. Та хоча й природа у такий спосіб проявила свій норов і шкільне подвір’я на деякий час було залито дощовою водою, передусім там, де минулого року стояла сцена, тому добре, що святкове дійство відбувалося на шкільних сходах, апаратура не вийшла з ладу і свято невдовзі продовжилося. Музичний супровід забезпечили Роман Ярема та Віталій Дитяткін. Сценарій свята підготувала провідний спеціаліст відділу культури Емілія Хома.

Приємно було спостерігати за виступом учасників Недільної школи, що діє при храмі Святого рівноапостольного великого князя Володимира (настоятель – о. Ярослав Фабіровський) під керівництвом наставника Лесі Касій. Її виступ розпочав о. Ярослав, зазначивши, що до них долучилися також діти, які є учасниками танцювального ансамблю "Світанок" з с. Бабина та Юрій Ярема з Торчинович. Кожен номер був продуманим і доповнював наступний, тож виступи стали одним цілим гарної змістовної програми, відтак окремого концерту, де були номери і на прославу Всевишнього, і рідного краю й української мови та символіки, які присвячувалися жителям Нового Калинова, що отримало цей статус 14 років тому та четвертий рік, відколи утворено Новокалинівську ОТГ. Фрагменти свята у вигляді фотознімків та відео зразу викладала в Інтернет секретар Новокалинівської міської ради Ярослава Каркач.
Як відомо, на території міста знаходиться військова частина авіаторів, що додає йому особливого значення, до того ж в умовах війни, яка триває на східних теренах України. Кожен четвертий його військовослужбовець – учасник АТО, відтак, коли вносилося бойове знамено в/ч А 3913 (командир – В’ячеслав Северилов) та прапор міста, а згодом звучав Державний гімн України, мимоволі защеміло серце. Найперше тому, що хочеться миру і спокою в рідній державі, а тоді і плани повсякденного життя легше буде реалізувати. Саме на цьому наголосив Новокалинівський міський голова Богдан Юзвяк у вітальному слові до жителів Нового Калинова, яких після 20 год. прибувало все більше і більше, а на час його виступу, здавалося, не було, де яблуку впасти. Зрозуміло, що сюди приїхали не лише жителі Новокалинівської ОТГ, а й з сусідніх населених пунктів, щоб отримати драйв від справді обдарованих, хоча і районного та місцевого рівня співаків. Присутні насолоджувалися талантом Юлії Любінської (у виконанні якої прозвучали пісні: "Під облачком", "Місяць на небі"), Христини Пишняк ("Тече вода", "Любов твоя, мамо"), Юрія Мацібори з Лук ("Мамо, я закохався", "Я і Сара", "Золотава осінь”, Тетяни Даців з с. Мала Білина (подарувала три пісні, зокрема, "Донька України", "Мова єднання"), Назара Бакрія з Самбора ("Усміхнися мені", "Не йди"), Марти Ванівської з с.Бабина ("Плакала", "Царівна"), Любові Павлішак ("Відірватись від землі", "Цвіте калина"); дуету Назара Бакрія та Марти Ванівської, які задушевно виконали пісню "Гуцулка Ксеня); аматорського вокального ансамблю "Калиновий цвіт" працівників відділу культури Новокалинівської ОТГ (начальник – Ганна Беца). Їм не потрібно було допомоги фонограми, своїм співом проймали до глибини серця, виступаючи дуетом чи соло. 
Щирі слова з уст ведучої Галини Баковської та директора Новокалинівського народного дому Володимира Вачинича, який виконав декілька запальних українських пісень, звучали й на адресу військових місцевої військової частини, а також усіх жителів, бо професія кожного з них є потрібною та важливою.
Сюди завітали люди різного віку, однак кожен для себе почув те, що зігріло серце і перенесло у юні чи молоді роки. Молодь танцювала і підспівувала, демонструючи, що чекала цього свята, подібно, як і чекає змін у суспільному житті, обравши когорту молодих людей для керівництва країною. Що зміни мали б відбутися після такого вибору, – наголосив і Богдан Юзвяк, який пообіцяв, що їх відчують і жителі громади. Для новокалинівчан вже незабаром справжнім подарунком стане відкриття дитсадка на 150 дітей. Залишилося ще придбати ліфт…
За наявності коштів й інші ідеї буде втілено, але що конкретно – очільник громади наперед не забігав. Та навіть те, що на наступний рік він запросив відому співачку, яка удостоєна премії "Золота жар-птиця 2019", співачку року, хіт року, кліп року та народний хіт року Андріану, яка подарувала присутнім низку пісень, серед яких: "Ой, мамо", "Бред Пітт", “Назавжди”, "Пригорни", а ще презентувала нову пісню "Джекпот", чим також "запалила" публіку, означає, що буде нагода знову яскраво і помпезно відзначити День міста Новий Калинів.
Захоплюючим був і виступ учасника "Х-фактора" Хассана Назара, сценічне ім’я якого – ХАС.

Тут працювала виїзна торгівля, діяли різні атракціони, тож усі гарно відпочили, відпустивши в історію ще один рік, який у клопотах і досягненнях прожило наймолодше місто України. 

Марія ПУКІЙ.

Sviatkuvannia Dnia mista Novyi Kalyniv 2019



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь