A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

МЕХАНІЗМ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ САМОБУДІВ

Дата: 17.10.2018 11:38
Кількість переглядів: 394

Тепер можна зареєструвати документи на будинки, дачі, гаражі, які були побудовані до 2015 року і мають площу не більше 300 м2. Врегульована процедура «будівельної амністії» для об'єктів незначного класу наслідків (СС1). Відповідний Порядок проведення технічного обстеження та прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, будівель і споруд сільськогосподарського призначення, по класу наслідків (відповідальності) відносяться до об'єктів з незначними наслідками (СС1), побудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення без дозвільного документа на виконання будівельних робіт, затверджений наказом Мінрегіону від 3 липня 2018 рік а № 158 набув чинності 31 серпня.

Порядок розроблено на виконання Закону № 2363 про «будівельної амністії», який вступив в силу ще в квітні 2018 року.

Нові умови прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, які за класом наслідків відносяться до об'єктів з незначними наслідками (СС1) поширюються на побудовані без дозвільного документа:

- індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 кв. м, а також господарські будівлі та споруди загальною площею до 300 кв. м, побудовані в період з 5 серпня 1992 по 9 квітня 2015;

- будівель і споруд сільськ господарського призначення, побудованих до 12 березня 2011 року.

Технічне обстеження таких об'єктів проводиться суб'єктом господарювання, який має в своєму складі сертифікованих виконавців (згідно з Законом «Про архітектурну діяльність») і включає наступні етапи:

- попереднє (візуальне) обстеження об'єкта, в тому числі огляд і фотографування, виконання замірів, визначення класу наслідків, аналіз проектної та іншої технічної документації (при наявності);

- детальне (інструментальне) обстеження об'єкта, в тому числі визначення параметрів і характеристик матеріалів, виробів і конструкцій, з залученням фахівців відповідної спеціалізації і атестованих лабораторій (при необхідності).

Не дозволяється проведення технічного обстеження виключно за фотографіями, відеозаписами, кресленнями або іншими документами.

На підставі інформації, отриманої під час технічного обстеження, виконавець проводить оцінку технічного стану об'єкта і складає звіт.

Технічне обстеження житлових будинків, садових, дачних будинків загальною площею до 300 кв. м., а також господарських будівель і споруд загальною площею до 100 кв. м. проводиться експертом під час їх технічної інвентаризації тільки за результатами попереднього (візуального) етапу обстеження з проставленням в технічному паспорті відмітки про проведення технічного обстеження.

Ухвалення в експлуатацію об'єктів здійснюється безоплатно органом державного архітектурно-будівельного контролю протягом 10 робочих днів з дня подання відповідної заяви власниками (користувачами) земельних ділянок, на яких розміщені такі об'єкти, за результатами технічного обстеження цих об'єктів шляхом реєстрації поданої ними декларації про готовність об'єкта до експлуатації (форма наведена в додатку 3 до Порядку).

Для цього замовник подає до органу державного архітектурно-будівельного контролю за місцезнаходженням об'єкта заяву про прийняття в експлуатацію об'єкта, до якого додаються:

- один примірник заповненої декларації;

- звіт про оцінку технічного стану (при наявності або з техпаспорт з відміткою про проведення технічного обстеження);

- завірені в установленому порядку копії документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, та технічного паспорта.

Заява про прийняття в експлуатацію об'єкта підписують також співвласники земельної ділянки та / або зазначеного об'єкта (у разі їх наявності).

Дані, зазначені в декларації, повинні узгоджуватися з документами, які подаються разом з нею.

До власникам (користувачам) земельних ділянок, які подали документи про прийняття в експлуатацію об'єктів, штрафні санкції за виконання будівельних робіт без отримання документів не застосовуються.

Зареєстрована декларація є підставою для укладення договорів про постачання на прийнятий в експлуатацію об'єкт води, газу, тепла, електроенергії, внесення даних про такий об'єкт до державної статистичної звітності та оформлення права власності на нього. 

MEKhANIZM LEHALIZATsII SAMOBUDIV


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь