Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

ХРАМОВЕ СВЯТО ТА ДЕНЬ МІСТА В НОВОМУ КАЛИНОВІ

Дата: 30.07.2018 11:18
Кількість переглядів: 496

28 липня 2018 року в Новому Калинові відбулося величне Богослужіння, присвячене 1030-річчю хрещення Русі-України і храмовому празнику. В ньому взяли участь 9 священиків на чолі з єпархіальним благочинним Дрогобицько-Самбірської єпархії УПЦ Київського патріархату, настоятелем церкви в Луках о. Леонідом Городиським.

Перед Богослужінням відбулося мале освячення води.  

Після закінчення літургії відбувся хресний хід навколо храму з окропленням віруючих освяченою водою та помазанням святим єлеєм (мирування).

На Службі Божій разом з парафіянами молились депутат Львівської обласної ради Олег Домчак та міський голова Богдан Юзвяк.

Цікавим і яскравим було відзначення Дня міста Новий Калинів. Після  внесення Державного прапора та герба міста військовослужбовцями військової частини, ведуча – директор музичної школи Новокалинівської міської ради  Галина Баковська, озвучила: цьогорічне його відзначення присвячене 18-й річниці утворення територіальної громади, 13-й річниці набуття статусу міста та третій річниці утворення об’єднаної територіальної громади.

      Слово було надано настоятелю  храму УПЦ КП  рівноапостольного князя Володимира о. Ярославу Фабіровському, який зазначив, що святкування Дня міста відбувається в період відзначення 1030-річчя хрещення Русі-України. З прийняттям християнства Україна змінилася. Прийшло розуміння, що через служіння ближньому - служимо Господу. Отець Ярослав  закликав присутніх до молитви.

Настоятель храму святого Архистратига Михаїла о. Михайло Маслиган  побажав усім миру, злагоди і віри в Бога.

         Настоятель храму Преображення Господнього о. Тарас Яворський, бажаючи усім  Божого благословення.

Галина Баковська надала слово міському голові Богданові Юзвяку, який побажав усім мирного неба, спокою, злагоди, міцного здоров’я, родинного затишку, Божого благословення, щастя та благополуччя.

Після урочистої частини святковий концерт розпочали вихованці Недільної парафіяльної школи храму св. кн. Володимира УПЦ КП м. Новий Калинів, які приємно здивували присутніх цікавим виступом.

Продовжили концертну програму учні Новокалинівського НВК. Пісню “Україна” виконали сестри Софія та Валерія Струс. Сестри Анна і Наталія Ковалевські та Анастасія Дрозд виконали пісню Небо.

З цікавим був виступ вокально-самодіяльного колективу працівників закладів культури Новокалинівської ОТГ “Калиновий цвіт”.

Присутні радо зустріли виступ гурту “Гойра” Новокалинівської об’єднаної територіальної громади під керівництвом директора Народного дому м. Новий Калинів Володимира Вачинича.

          На свято завітали колективи художньої самодіяльності з Нежухівської громади під супроводом сільського голови Михайла Яхвана. Кожен з них привіз свою концертну програму, що також стали гарним доповненням до  торжества. Усіх, хто  того дня виступав, глядачі проводжали оплесками.

Чимало драйву додали присутнім  запальними номерами фіналіст проекту  “Голосу країни” Михайло Мирка, дівочий гурт GLAMUR та учасник проекту Х-фактор та Голос країни” ХАС.

Усе подвір’я Новокалинівського НВК періодично на їх вимогу спалахувало ліхтариками мобільних телефонів, руки в одному пориві підносилися вверх і кожен відчував позитив від співу, музики, підтанцьовування на місці. Важко було поглядом охопити велику кількість присутніх на святі. Подібного давно не було. Сюди зїхали  жителі з різних навколишніх сіл, щоб  по-справжньому відпочити, в тому числі і з дітьми від маленьких до старших, адже розваг для дітей також не бракувало, які різних солодощів. Були тут і атракціони для дітей, зокрема, дві гірки та карусель. Можна було придбати різну сувенірну продукцію, поласувати печивом, солодкою ватою та іншим.

У повітря здіймалися різнокольорові кульки. Відзначення Дня Нового Калинова справді було захоплюючим і колоритним. Завершилося воно десятихвилинним феєрверком. Від свята всі отримали позитивні емоції. Неодноразово звучали подячні слова на адресу Богдана Юзвяка, який подбав про таке чудове свято.

KhRAMOVE SVIaTO TA DEN MISTA V NOVOMU KALYNOVI

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь