A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Вечір-реквієм вшанування Дня Героїв Небесної Сотні “Герої не вмирають!” в м. Новий Калинів

Дата: 19.02.2018 23:44
Кількість переглядів: 706

     18 лютого 2018 року в Народному домі м. Новий Калинів відбувся вечір-реквієм вшанування Дня Небесної Сотні “Герої не вмирають!” Саме такими словами проводжали в останню путь загиблих у протистояннях під час Революції гідності. Більше сотні відважних та хоробрих полягли у мирний час в центрі української столиці, відстоюючи свою свободу та гідність, захищаючи майбутнє своїх дітей та країни. Не думаючи про героїзм, вони стали символом нескореності та довели, що Україна має гідне продовження та заслуговує на європейське визнання. Лише разом ми – сила, здатна здолати будь-які перешкоди.

    Захід відкрила начальник відділу культури Ганна Беца та директор Народного дому с. Корналовичі Світлана Писар. Ведучі наголосили, що Небесна сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і наш душевний щем вдячності за все, що вони зробили для нас. Вони загинули, щоб гасло Бог і Україна стало виміром нашого життя.
    
       Молитвою і хвилиною скорботи вшанували світлу пам’ять Героїв Небесної сотні. Особливо трепетно звучали зі сцени вірші у виконанні учнів шкіл Новокалинівської ОТГ. Вірш “Пливе кача” Марія Максимів прочитала на фоні тривожної мелодії Є.Доги “Сонет”. Тетяна Задарко прочитала вірш “То в серцях вогонь, він гаряче палав…”. На фоні показу слайдів “Небесна сотня” Маркіян Яхвак прочитав вірш “Мамо, не плач. Я повернусь весною”. Юліана Китова виконала пісню “Мальви”. Андріана Яворська прочитала вірш “Небесна сотня”. Вірш “Донечко моя” прочитала Галина Максимів. Вірш “Моя мама кожен день думає про мене” прочитала Наталія Ярушак. Юрій Кулаковський зворушливо прочитав вірш “А сотню вже зустріли небеса”. 
Викладач музичної школи Ольга Петелько виконала пісню “Кленова балада”, директор Народного дому м. Новий Калинів Володимир Вачинич – “Плакала калина”
Зі словами подяки до учасників та громади звернувся очільник Новокалинівської ОТГ Богдан Юзвяк. Його виступ звучав зворушливо.  “Кожному потрібно пам’ятати про тих хто загинув: хто вони були і за що боролись, у що вірили, задля чого померли. Їх не повернемо… Слава Небесній Сотні! Слава Україні!!!"
 Небесна сотня в небо відлетіла,
Як відлітають в небо журавлі, 
Земля без них, рідненьких, спустошіла, 
Не плачте, наші рідні матері. 
Тож, друзі, будемо ми пам’ятати 
І щовесни журавликів стрічати.
Вони померли за нашу свободу, 
Це – гордість нашого народу.
Vechir-rekviiem A Sotniu vzhe zustrily nebesa... m. Novyi Kalyniv-



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь