A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

"А Сотню вже зустріли небеса...": вечір-реквієм в Новокалинівській ОТГ

Дата: 18.02.2019 00:37
Кількість переглядів: 497

     17 лютого 2019 року в Народному домі м. Новий Калинів відбувся вечір-реквієм вшанування Дня Небесної Сотні “А Сотню вже зустріли небеса...”

Тривожними нотками розпочали вшановувати тих, хто віддав життя за гідне, мирне життя українців. Настоятель церкви св. рівн. вел. кн. Володимира м. Новий Калинів ПЦУ о. Ярослав сказав, що Небесна сотня – назва, яку дав народ більше ста героям, що пожертвували собою заради нас, нашої мрії про краще майбутнє. Та здається, що ця назва символічна. Адже відвоювавши тут, на землі, вони не перестають воювати на небі. Своїми молитвами та заступництвом перед Богом та Богородицею, вони, допоки стоятиме світ, будуть просити за нас та Україну. А ми, в свою чергу, не маємо права забувати, за що вони віддали своє життя і пильнувати, щоб не впасти в оманливу сплячку. Небесна сотня стоїть перед Божим Престолом і буде повіки опікуватися долею України. І кожному потрібно пам’ятати про них: хто вони були і за що боролись, у що вірили, задля чого померли.

      Перед присутніми виступив голова Новокалинівської ОТГ Богдан Юзвяк, щирі слова якого про любов до Батьківщини, рідної землі, рідної мови, своєї історії, про повагу один до одного, про все те, що так любили, у що вірили, за що стояли на майдані Герої Небесної сотні, не залишили байдужими нікого з присутніх. А також додав, що на превеликий жаль, у нашій країні досі йдуть бойові дії. У зоні АТО гине дуже багато чоловіків, особливо молодих хлопців, які захищають рубежі нашої України, ризикуючи власним життям. Його виступ звучав зворушливо.  “Кожному потрібно пам’ятати про тих хто загинув: хто вони були і за що боролись, у що вірили, задля чого померли. Їх не повернемо… Слава Небесній Сотні! Слава Україні!!!"

Відеоматеріали кривавих подій на Майдані, змусили присутніх ще раз оглянутися назад та задуматися чи, бува, не марною була смерть тих, хто вірив в Україну, українців…

Ведучі Софія Піць та Микола Пундяк (студенти-практиканти Самбірського коледжу культури і мистецтв) пригадала історичні події, які передували Революції Гідності, а згодом скорботну тишу прорізали тужливі ноти пісень у виконанні Миколи Пундяка, Володимира Вачинича, Ірини Заріцької та Христини Пишняк. Глядачі слухали пісні та втирали сльози хустинками. Лунали вірші, присвячені Героям Небесної сотні в виконанні А.Яворської, В.Тхорик та Х.Конон.

Молитвою і хвилиною скорботи вшанували світлу пам’ять Героїв Небесної сотні.

Ведучі нагадали про цілу історичну епоху, яку Україні довелося пережити протягом трьох революційних місяців. Зі сцени наголосили, що душі загиблих відійшли у небеса, але вони завжди житимуть у народній пам’яті, адже Герої - не вмирають.

Завершили вечір-реквієм молитвою за Україну Боже великий, єдиний, нам Україну храни.

Небесній сотні, шана й молитви

За чисті душі, що злетіли в небо

Їм шлях високий, Боже, освяти

І в мирі, Господи, прийми до себе.

Слава Україні! Героям Слава!

Vechir-rekviiem A Sotniu vzhe zustrily nebesa... m. Novyi Kalyniv-



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь