A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

Хай щастя, Україно, тебе не цурається!

Дата: 27.08.2017 02:29
Кількість переглядів: 544

Нинішнього року відзначення Дня Незалежності України Новокалинівською об’єднаною територіальною громадою відбувалося у приміщенні “Дивосвіту” дитячого районного будинку “Рідний дім” с. Корналовичі.

Захід було розпочато із спільної молитви і виконання Державного гімну України. Вітальне слово виголосила секретар Новокалинівської міської ради Ярослава Каркач, яка на той час виконувала обов’язки міського голови, оскільки він перебував у відпустці. Вона акцентувала увагу на тому, що нам судилося стати учасниками творення новітньої української держави, втілювати у реальність одвічну мрію нашого народу. Це велика честь і велика відповідальність перед власним сумлінням, родиною і прийдешніми поколіннями. Саме від кожного з нас залежить, якою бути рідній державі, як житимуть наші діти, онуки й правнуки. 

Ярослава Іванівна побажала, щоб не міліло джерело нашої віри, надії і любові до рідної землі; мали наснагу, впевненість у власних силах і були готовими до нових звершень на благо України. Вона також передала вітання від депутата обласної ради Олега Домчака, який у той час перебував у зоні АТО.
Ведучою свята була директор музичної школи Новокалинівської міської ради Галина Баковська. Вона, наголосивши, що захід присвячений Дню Незалежності України і проходить під назвою: “Україно, моя калинова”, надала слово також заступнику Новокалинівського міського голови, яка до того ж очолює тамтешню міську партійну організацію ВО “Батьківщина” Олександрі Козедуб, у виступі якої прозвучало: “Хочеться, щоб якнайшвидше настав той час, коли ми знову святкуватимемо День Незалежності України разом із Кримом та окупованою частиною Донбасу! Коли ми радітимемо життю. Головне – не втрачати надії і не полишати боротьби! Адже Україна – понад усе!”.

Олександра Козедуб передала також вітання присутнім від очільника обласної організації ВО “Батьківщина” Михайла Цимбалюка, який завжди радо відвідує вихованців “Рідного дому” і пообіцяв невдовзі завітати до них знову.

Опісля сценою заволоділи учасники святкової програми, яка тривала майже дві з половиною години. І справді було на що подивитися і кого послухати. Вірші декламували: Дмитро Піць, Світлана Мурсалімова, Аня Калинич, Вікторія Безкоровайна, Христина Суровцева, Настя Безкоровайна, Марія Писар, Яна Столяр, Іванка Долінська, Сніжана Трощилова, Софія Ярема, Софія та Валерія Струс, Оксана Урбан, Яна Кульчицька, Дмитрик Урбан. У репертуарі виконавців були пісні: “На нашій Україні”, “Любіть Україну”, “Сонячний промінчик”, “Моя сорочка-вишиванка”, “Не давайте суму жити”, “За вроду дякую батькам”, “Бабусина вишиванка”, “Моя Україна”, “Гей, там, на Україні”, “Нічкою темною”, “Ішло дівча лучками”, “Нехай квітує Україна”, “Україна-мати”. Пісні та вірші чергувалися із танцями.

Кілька пісень виконав самодіяльний вокальний колектив працівників культури об’єднаної громади “Калиновий цвіт” під керівництвом начальника відділу культури Новокалинівської міської ради Ганни Беци, яка також разом з ними виступала на сцені. В’язанку українських пісень подарував директор Новокалинівського Народного дому Володимир Вачинич.

Завершальним був виступ Корналовицького сільського старости Петра Струса, який не лише привітав усіх присутніх на заході з державним святом, а й подякував директору дитячого будинку “Рідний дім” Марії Янушевич за те, що дозволила у приміщенні “Дивосвіту” провести свято, та усім, хто доклав зусиль до його організації; був його учасником, бо все, що тут звучало, стало згустком доброї і позитивної енергії, яка подалася в небеса у благальному пориві, щоб Україна була мирною, щасливою вже найближчим часом і в майбутніх віках.

 Yaroslava Karkach Novokalynivska OTH



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь