Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

ШАНУЙМО УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС І ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ЖЕРТВАМ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ!

Дата: 26.04.2024 19:43
Кількість переглядів: 149

Сьогодні в мНовий Калинів біля Меморіального комплексу ліквідаторам Чорнобильської катастрофи та учасникам миротворчих місій відбулася панахида приурочена 38-річниці трагедії на Чорнобильській АЕС. Настоятель храму ПЦУ св. рівноапостольного кн. Володимира о. Ярослав Фабіровський  та настоятель храму УГКЦ Преображення Господнього Тарас Яворський відправили панахиду.

Чорнобильська катастрофа – це невидане горе, яке не піддається жодному виміру, невиліковна рана нашого народу, біль якої передається із покоління в покоління, а її справжні масштаби та наслідки дають про себе знати і по сьогоднішній день. Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності, героїзму і самовідданості  ліквідаторів страшної аварії. Доземний уклін перед неоціненним людським подвигом персоналу ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, усіх, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії. Усвідомлюючи всю складність ситуації, нехтуючи власною безпекою, вони не думали про нагороди і відзнаки,  ступили назустріч смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а й на всій планеті.” – зазначили у своїх виступах отець Ярослав та отець Тарас. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх загиблих ліквідаторів ЧАЕС, а також усіх захисників і захисниць полеглих під час виконання бойових завдань, а також мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

На заході були прсутні ліквідатори аварії, працівники міської ради та жителі громади. Очільник Новокалинівської територіальної громади Богдан Юзвяк наголосив, що 26 квітня 1986 року сталась страшна катастрофа в історії людства – вибух реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Долі багатьох людей різних професій – цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської катастрофи, змінилися назавжди. І через 38 років цей день змушує задуматися про можливі наслідки діяльності людини. Пам’ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь