A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокалинівська міська рада
Львівська область, Самбірський район

САМБІРСЬКЕ УПРАВЛІННЯ ГУ ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ У ЛЬВІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 09.02.2022 12:27
Кількість переглядів: 359

Чому з’являються нові штами коронавірусу? Що впливає на їх мутацію? Це природний шлях виживання вірусів в середовищі, за яке потрібно боротися. Тобто це спосіб виживання вірусів – мутації. І не завжди вони йдуть на користь самим вірусам. Більшість з них вибраковується і помирає. Всі мутації виникають там, де гірше за все відбувається вакцинація, імунопрофілактика. Тобто «Дельта» штам в Індії, «Омікрон» в Південній Африці – рівень охоплення щепленням приблизно 20-25 %. Більш того, місцеві лікарі кажуть, що місцеве населення не дуже довіряє традиційній доказовій медицині і звертається за лікуванням до знахарів.

Вірус не мутує в повітрі, він мутує в організмі. Якщо людині в організм потрапив вірус, це якраз ризик мутації, який не можна передбачити: ані для вірусу, ані для людини. Тобто віруси мутують там, де немає тренованого імунітету – щеплення. Тому мутації й виникають то у Бразилії, то в Африці, то в Індії тощо. Сам вірус виник в Китаї, де велика скупченість населення. Це надзвичайно важливо. Потрібно розуміти, що саме вакцина запобігає мутаціям.

Чому важливо робити щеплення?

По-перше, вакцинація – це профілактика хвороби,по-друге, якщо людина захворіє, щоб перебіг хвороби був легшим і щоб людина не померла.

Як впливає дотримання карантинних обмежень на розповсюдження вірусу?

Основна мета карантину – зменшення навантаження на медичні системи та уповільнення поширення пандемії. Дослідження, проведене за даними 129 країн світу показує, що обмежувальні заходи були ефективними у стримуванні поширення коронавірусу, вирівнюванні так званої «пандемічної кривої» захворюваності та зниженні кількості смертей. Інше дослідження на основі даних 135 країн стверджує, що найбільш ефективними виявилися обмеження на проведення публічних подій та масові зібрання. Введення більш жорстких карантинних обмежень в Італії, коли пересування людей обмежили, асоціюється зі зменшенням передачі вірусу. 

Але основна умова для повернення суспільства до повноцінного життя - вакцинація.

Які наслідки для молоді, людей поважного віку після вакцинації? Чому не обстежують перед тим, як робити щеплення?

Технологіям вакцин, які застосовуються (векторна вакцина чи мРНК), вже по 25 років. Більше того, ці вакцини надзвичайно пластичні у виробництві. Якщо дійсно новий штам “Омікрон” має 32 мутації, то завдяки вакцинам, що вже існують, можна швидко створити нову від нового штаму.

Зараз більше турбує те, що буде з людьми, які перехворіли на коронавірус, бо це системна інфекція, яка впливає на центральну нервову систему(вірус нейротропний): це депресії, психічні розлади, ендокринні розлади, спалахи цукрового діабету, це вплив на фертильність.

Лікарі рекомендують  особам, які перехворіли на коронавірусну інфекцію, або хворим на стадії  одужання дітородного віку два-три місяці користуватись контрацепцією.

Який має бути підхід до рутинної вакцинації? Чи треба обстеження перед цим?

Дитині у два місяці роблять щеплення, в чотири місяці, в пів року – ніхто не обстежує дитину перед цим. Вакцинації майже 300 років, головне дати захист з перших днів.

Чи існує профілактика від коронавірусу, окрім вакцинації?

Люди – це соціальні істоти. Тому або ми вакцинуємося, або не спілкуємося один з одним. Поки що альтернативи немає.

Чи потрібно всім робити третю (так звану "бустерну") дозу вакцини?

На сьогодні МОЗ України третю дозу не вводить. Оскільки спочатку потрібно охопити щепленням більшу частину населення двома дозами. Щепити третьою дозою вакцинованих не так важливо, як тих, хто не має жодної дози.

Якщо говорити про імунітет після щеплення, то створення колективного імунітету якраз і досягається масовою вакцинацією. Чому вакцини неефективні, коли охоплено 20-30 % населення (і іноді, навіть, викликає антивакцинальні настрої)? У однієї  людини антитіла можуть утворитися на другий тиждень, але протримаються три місяці. А в іншої – через два місяці з’являться антитіла, проте вони триватимуть два роки. Імунна система у кожного реагує індивідуально на вакцину чи вірус. Тому важлива масова імунізація, коли вакцинація нівелює ці індивідуальні реакції.

         

 З повагою Самбірський відділ Самбірського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь